Dejting Appar: Nybörjarguide – #1 Bästa Dejtingapparna Online

Så du vill börja använda dejtingappar, men är inte säker på hur du gör? Eller kanske har du bara hört att dessa appar existerar, och vill lära dig mer om dem? Var bara lugn – vi har guiden för dig. I denna guide ska du få lära dig:

 • Kostnaden för dejtingappar
 • Vilka olika dejtingappar som finns och hur du väljer mellan dem
 • Hur du kommer igång och skapar din dejtingappsprofil
 • Och mycket, mycket mer!

Är du redo att träda in i den underbara världen av digital matchmaking? Vi sätter igång!

Att Ladda Ner Dejtingappar och Komma Igång

Innan du börjar ladda ner varenda liten dejtingapp du hittar i Play Store eller App Store, låt oss gå igenom grunderna. Alltså, verkligen grunderna. Så…

Vad är en dejtingapp?

Ja, vi sa ju att vi skulle vara grundliga. En dejtingapp är en applikation specifikt utformad för att hjälpa dig hitta en partner. Nå, det kan ju verka uppenbart. Men det finns rätt många olika typer av dejtingappar, så låt oss ta en snabb titt på några av dessa.

De tre olika varianterna av dejtingappar

För det första så finns det de dejtingappar där du kan välja potentiella partners helt enkelt genom att titta på deras bild och lite enkel information. Du har tillgång till att se deras bild förstås, och sedan även deras namn, ålder och geografiska plats. Det är allt. Om de ser intressanta ut, kan du swipa eller klicka på ett hjärta – vilket indikerar att du är intresserad.

Den andra varianten dejtingappar är lite mer komplex. Du går in på en hemsida, fyller i en profil och får möjlighet att titta på andras profiler. Dessa nätprofiler går in lite mer på djupet. Du kan få lära dig om deras religion, deras hobbyer och även deras yrken. Om du är intresserad, kan du skicka ett meddelande eller ett “ping” – vi ska prata mer om det senare i denna guide.

Den tredje appvarianten är mer ovanlig, men den existerar. Detta är den typen av app där dina matchningar är handplockade av en tredje part. Denna är som regel en verklig person av kött och blod som tittar på din profil, tittar på profilen för din eventuella partner, och beslutar ifall ni skulle passa bra ihop.

Så när du skrollar igenom appmarknaden, kommer du hitta alla tre. Vilken som än tilltalar dig mest, ta den! För att summera:

 • Det finns tre huvudtyper av dejtingappar
 • En del visar bara lite enkel information, andra visar mer, och ytterligare andra visar ingen info överhuvudtaget
 • Du kan välja den variant du gillar mest – det är bara du som bestämmer

Att komma igång med appen – steg för steg

Att skapa din profil, när du väl valt en dejtingapp du gillar, är faktiskt väldigt enkelt. Beroende på app, finns det några grundläggande steg du behöver gå igenom.

Först, se till att den är kompatibel med din mobilenhet! Du skulle störa dig på att ha laddat ner en app som använder Animoji när du har en iPhone 7! När du säkerställt detta, kan du ladda ner appen.

Sedan behöver du ladda upp en profilbild. Din bild bör vara tydlig och i fokus, och undvik alla foton med eventuella ex! Faktiskt så är det allra bästa om det endast är du på bilden. Det behöver inte vara en ansiktsbild. Alla bilder funkar, så länge du syns tydligt.

Därefter skriver du in lite grundläggande information om dig själv. Ditt kön, var du bor, sexuell läggning och om du letar efter en manlig eller kvinnlig partner.

Slutligen, beroende på vilken app du väljer, kan du få skriva en kort personlig beskrivning. I denna bör du vara hövlig, undvika stötande språk och så noga som möjligt beskriva vilka egenskaper du letar efter. Du kan lista personliga egenskaper, geografiskt område, religion och även politiska åsikter, men undvik fysiska attribut.

Det är allt! Du är redo att sätta igång! I vissa fall kan du behöva verifiera din mailadress eller telefonnummer, men sedan kan du bara köra! Så, för att sammanfatta:

 • Välj en app
 • Ladda ner den till en kompatibel enhet
 • Ladda upp en snygg profilbild
 • Fyll i grundläggande information om dig och eventuellt en personlig beskrivning
 • Gör dig redo att börja dejta!

Kostnaden för Dejtingappar

När du letade efter den app som föll dig mest i smaken, märkte du antagligen att en del är gratis och andra inte. Vi är här för att säga – gör din efterforskning!

Även om din app är gratis, behöver det inte betyda att den kommer fortsätta vara det. Det finns en del appar som är absolut 100 % gratis, men med andra kommer du stöta på en betalvägg. Kommer du ihåg när vi nämnde de där “pingen”? Vi ska prata lite mer om dessa.

Med en del gratisappar kan du skapa kontakter med och “pinga” så många andra personer du vill. Du kan skicka dem förskapade meddelanden som hur är läget, vacker och liknande. I vissa appar kan du även skicka små virtuella presenter.

Det är hur bra som helst, tills du faktiskt vill prata med personen. Det är här du stöter på betalväggen. För att få byta kontaktinformation eller skicka ett personligt meddelande till en eventuell partner, måste du börja pröjsa.

Vissa appar tar betalt per kontakt, vissa tar betalt per månad. Gör. Din. Efterforskning. Det skulle vara synd i det fall du träffar en eventuell partner som du bara känner dig så säker på, endast för att upptäcka att det kommer kosta dig en massa pengar för att bara få prata med henne.

För att summera:

 • Det finns hundratals och åter hundratals med gratis dejtingappar där ute
 • Många av dessa appar är helt gratis – men alla är det inte
 • Gör lite efterforskning innan du skriver in dig för att undvika att bli besviken

De Bästa Dejtingapparna för din Mobil

Endast du kan bestämma vilken dejtingapp som är den bästa för dig. Men vi rekommenderar dock att du leker runt lite med några olika innan du bestämmer dig. Det finns appar som är superenkla att använda i mobilen – dessa är oftast den typen där man “swipar”.

Andra är enkla att använda på mobilen (ganska) men görs ännu lättare genom att de har en motsvarighet för din desktop/laptop. Det innebär att medan du sitter på tåget eller bussen till jobbet, kan du scrolla genom dina eventuella matchningar och se ifall det finns någon som du fattar tycke för. När du sedan kommer till jobbet (eller på lunchrasten förstås) kan du kolla in fler detaljer på din potentiella partner.

De bästa dejtingapparna för din mobil ska ha några specifika egenskaper. För det första så ska de vara de mobilvänliga! Detta är självklart det viktigaste av allt! För det andra så bör du kunna kontrollera huruvida din geografiska plats delas. Det är en ren säkerhetsfråga.

Slutligen så bör de ju förstås vara kompatibla med ditt operationssystem. Man kan säga att med alla mobiltelefoner, oavsett om du har en enhet med iOS, Android eller Blackberry, finns det vissa problem som du måste vara uppmärksam på. För du vill ju kunna skydda din integritet och vill inte att skummisar ska få tag på dina uppgifter.

Men det också finns några problem som är specifika för olika operativsystem – låt oss ta en snabbtitt på vilka dessa är.

Androidmobiler

Android är en plattform med öppen källkod, vilket innebär att i stort sett vem som helst kan lägga ut en app i appbutiken. Detta innebär främst att i stort sett vem som helst kan lägga ut en app i appbutiken. Du vet inte vilka dessa utvecklare är och vilken sorts uppgifter de vill ha av dig.

Dessutom, och detta hör ihop med föregående; appar som du kan ladda ner till din Android ber ibland om underliga tillstånd. Till exempel så kan vi inte förstå varför en dejtingapp skulle behöva tillgång till din mikrofon, kan du? Det finns även andra saker. Din dejtingapp kanske ber om tillgång till dina kontakter, din plats och så vidare. Var uppmärksam på detta.

Tänk på att när du laddar ner och installerar din dejtingapp, kan du självklart avböja alla dessa tillstånd. Säkerheten kommer främst – ge inte tillgång till mer än vad som är nödvändigt.

 • Android har öppen källkod, vem som helst kan utveckla en app
 • En del Androidappar begär underliga tillstånd
 • Avgör om det är säkert för dig att tillåta tillgång, och avböj eller acceptera i enlighet med det

iPhone

iPhone har antagligen ett av de säkraste säkerhetssystemen, men det finns några saker du bör vara försiktig med. För det första, kom ihåg att din telefon bokstavligen alltid lyssnar på dig. Tror du inte på oss? Bara säg “Hej Siri”. Vi menar inte att låta paranoida. Men med tanke på detta, var medveten om all data du skickar ut varje gång du går ut på nätet, besöker sociala media eller, förstås, använder din dejtingapp.

Den andra saken du behöver göra är att ställa in dina platstjänster. Gå in på menyn för Inställningar på din iPhone och klicka på Integritet. Där kan du välja platsinställningar och få en lista på alla appar du har på telefonen. När du laddat ner din dejtingapp, ställ in dina platsinställningar för denna till det du känner dig bekväm med.

Du behöver inte stänga av platstjänster helt och hållet. Det som är coolt med iPhone är att du kan anpassa inställningarna i enlighet med hur mycket information du vill att en viss applikation ska samla in. Av säkerhetsskäl är det antagligen bäst att minimera platsrapporteringarna för din dejtingapp.

 • Din iPhone lyssnar alltid – du kan bara fråga Siri!
 • Med iOS kan du kontrollera vad varje enskild app kan komma åt
 • Av säkerhetsskäl är det som regel bäst att stänga av platstjänster på dejtingappar.

De Ändlösa Möjligheterna med Dejtingappar

Nu ska vi gå vidare till själva dejtingapparna! Möjligheterna till att hitta en partner är bokstavligen oändliga när du använder en dejtingapp. Oavsett din etnicitet, sexuella läggning, ålder eller religion, finns det en dejtingapp där ute för dig.

Ibland kan det behövas mer än bara en enkel sökning på “dejtingapp” för att hitta den exakta nischen du är ute efter. Men efter att du grävt runt lite mer i appbutiken, kommer du att hitta den perfekta dejtingappen för att hitta din perfekta matchning. Låt oss utforska dina alternativ lite grann!

Gay-dejtingappar

Om du är en man som söker en man eller en kvinna som söker en kvinna, finns det massor av appar som kan hjälpa dig att hitta matchande partners. Sök “gaydejting” eller någon liknande term och se alla alternativ som poppar upp!

Tänk alltid, alltid på säkerheten. Tråkigt nog lever vi i en värld som är fylld med homofobiska troll. Var absolut säker på att din dejt är den de säger sig vara innan ni träffas på riktigt. Säkerheten först, snälla. Vi vill inte att någonting ska hända dig.

 • Det finns dejtingappar speciellt framtagna för att hjälpa gaymän och gaykvinnor hitta matchande partners
 • Var medveten om att man kan vara vem man än vill vara på internet
 • Var alltid säker på att din dejt är den de säger sig vara innan ni träffas

Dejtingappar för lesbiska

Om du specifikt är en kvinna som letar efter en kvinna, finns det appar även för dig! Igen, du behöver bara söka efter dem. Men som lesbisk kvinna har du förstås också en rad med andra problem när det kommer till dejtingappar. Du måste givetvis ha att göra med troll. Men det finns också en annan sak…

Män.

Det finns män på lesbiska dejtingappar som tycker det är “hett” att du är lesbisk. Dessa män lägger du oftast snabbt märke till. Men ibland kan det finnas någon kille som bara hänger kvar lite för länge, som försöker få någon sorts kick från din sexuella läggning.

Var noga uppmärksam när du chattar med folk, och om personen du pratar med försöker bli närgången utan att du tillåter det, eller det går för långt och börjar kännas obehagligt, släpp dem som en het potatis. Din läggning ska inte tjäna som föda för läbbiga typers fetischer. Punkt slut.

 • Det finns många olika dejtingappar för lesbiska på marknaden
 • Du måste fortfarande ha att göra med troll, men också män kan utgöra en problematik
 • Var uppmärksam på dina konversationer med olika människor, och extra medveten på saker som gör att du känner obehag

Dejtingappar för Bisexuella

Det finns förstås dejtingappar för bisexuella, men oftast kan du hitta bisexuella dejter även på de vanliga apparna. Det är så klart upp till dig att välja.

För bisexuella är det största problemet du kommer stöta på den “nyfikna” dejten. Dessa människor är heterosexuella män eller kvinnor som bara vill “prova på” att dejta någon av samma kön. Detta kan vara riktigt nedslående när du, efter två veckors dejtande och du börjar falla för personen, får höra att “vi glömmer detta, jag gillar bara män trots allt”.

Det finns inte mycket du kan göra åt detta, men det är verkligen någonting du kan vara uppmärksam på. Var inte för känslosam om du kan undvika det, och lär känna en del om det förflutna hos personen du pratar med.

 • Det finns bisexuella dejtingappar, men du kan hitta bi-partners även på de vanliga apparna
 • Var försiktig så din dejt inte bara är bi-nyfiken i det fall du letar efter en långvarig partner
 • Var uppmärksam på din dejts förflutna – om någonting verkar skumt, ställ lite fler frågor.

Dejtingappar för Gifta

Alla har rätt till sina egna preferenser, eller hur? Så om du är gift och letar efter lite extra nöjen på sidan om, gissa vad? Det finns en app för dig.

Det finns fler appar än man skulle kunna tro. De “garanterar” diskretion och kan matcha ihop dig med en gift kvinna, eller om du är en gift man, para ihop dig med en singelkvinna. Och så klart parar de också ihop gifta med varandra. Du fattar. Det handlar om gifta människor som vill dejta.

Om du inte har ett öppet förhållande med din äkta hälft, råder vi till yttersta försiktighet när du använder dejtingappar för gifta. Håll din telefon för dig själv, och håll också dina relationer för dig själv. Apparna i sig kanske garanterar diskretion, men hur är det med personen du matchas ihop med? Det bästa är att ta reda på det.

 • Det finns fler dejtingappar för gifta än du kanske tror
 • Apparna garanterar ofta sekretess och diskretion, men säkerställ att även din matchande dejt det
 • Se till att du håller din telefon för dig själv ifall du inte har ett öppet förhållande med din äkta hälft

Dejtingappar för Seniorer

Du kan absolut hitta kärlek med en dejtingapp om du är senior, utan tvekan! Faktum är att det finns appar som tagits fram för att hjälpa till med just precis detta. Sök “senior” eller “silver” -dejtingappar på din mobil, och gå igenom alternativen som kommer upp. Du kan vara bara ögonblick bort från att träffa ditt livs kärlek.

Men du måste dock vara försiktig. Det finns många idioter där ute som är ute efter att utnyttja seniorer. De kan tro att seniorer har mycket sparade pengar etcetera, och är ute efter att dra nytta av detta. Var försiktig med vem du pratar med och ge aldrig ut ditt personnummer, kontonummer och så vidare.

En annan sak du bör vara medveten om är den yngre gruppen människor. Ibland vill yngre personer dejta en “puma” eller en “silverräv”. Om du är med på detta, då är det bara att köra! Men en sak som fortfarande gäller i alla lägen, var säker på vem du pratar med innan ni träffas.

 • Seniorer kan hitta kärleken med dejtingappar
 • Var försiktig eftersom det finns de som försöker lura äldre – ge inte ut känsliga uppgifter
 • Var också medveten om att det kan finnas yngre människor som vill dejta en äldre person

Dejtingappar för Kristna

Gör en sökning på nätet eller i din appbutik och du kommer upptäcka: det finns en uppsjö med dejtingappar för kristna. Det är väldigt lite du behöver vara aktsam på när du använder dig av dessa appar, och de är rätt enkla att använda.

På de flesta kristna dejtingapparna får du ett litet utrymme för att beskriva exakt vad din tro betyder för dig, Läs igenom din partners profil och se hur kompatibla era tolkningar av er tro är. Om du till exempel är en omvänd baptist kan det ha en påverkan på hur du kommer överens med någon som är katolik.

Använd ditt sunda förnuft, men var inte dömande, Bara för att någon inte har exakt samma beteckning som du behöver inte detta innebära att ni inte är kompatibla. En lutheran kan dejta en medlem av episkopalkyrkan.

 • Dejtingappar för kristna finns överallt i appbutikerna
 • Se till att du specificerar – och är uppmärksam på andras – beteckningar, om detta är viktigt för dig
 • Tacka inte nej till en eventuell dejt bara för att den andras åskådning skiljer sig lite från din

Dejtingappar för Muslimer

Letar du efter en muslimsk partner, finns det många dejtingappar du kan välja mellan. Det är samma som gäller här, bara sök i appbutiken så ser du själv!

Nu kan Muslimer i vissa länder stöta på vissa problem, eftersom det finns grupper med människor som är extremt fördomsfulla mot alla muslimer. Men detta bör inte på något sätt skrämma bort dig från att använda en muslimsk dejtingapp, men, tyvärr, är detta någonting som du bör hålla i bakhuvudet.

Som med alla dejtingappar, se till att ni träffas på någon allmän plats och ge aldrig ut din hemadress förrän du verkligen känner personen. Var försiktig och ha roligt!

 • Muslimska dejtingappar finns överallt, speciellt i vissa delar av världen
 • Var försiktig, vänner – det finns en del hemska, främlingsfientliga människor där ute
 • Träffa alltid din dejt på en allmän plats, oavsett tro

Andra religiösa dejtingappar

Oavsett vilken tro du har, finns det en dejtingapp för dig. Men detta är faktiskt inte någonting som bara specificeras för olika religioner. Det finns dejtingappar för cowboys, dejtingappar för singelföräldrar, dejtingappar för de som jobbar… Det finns även dejtingappar som är framtagna för att hjälpa dig träffa någon i ditt eget yrke.

Vilken app du än väljer, var försiktig, men glöm inte bort att ha roligt!

De Bästa Dejtingapparna för Internationell Dejting

Ibland kan man vilja träffa någon som inte bor där man själv bor. Det kan vara för att man vill ha ett distansförhållande, eller för att man planerar att flytta till ett visst ställe. Vad du än har för skäl, det finns många internationella dejtingappar du kan välja mellan.

Några goda råd angående internationella dejtingappar: var smart.

Om vi tänker oss att du planerar att flytta till Kanada. Du träffar en trevlig kanadensisk kvinna via din dejtingapp, och du är redo att ta flyget över Atlanten. Du kommer dit, och ni har bestämt att din “dejt” ska hämta dig från flygplatsen… men du ser inte röken av henne. Detta är inte bara problematiskt för dina sårade känslor, utan kan också vara ett problem vid passkontrollen.

Om du dejtar internationellt, förlita dig inte på att någon annan ska vara din “biljett” in ett annat land. Ta dig dit på egen hand, och träffas sedan när du är där. Var också aktsam på någon som ber dig om pengar – “låna” inte ut pengar du inte har råd att förlora.

 • Internationella dejtingappar är bra om du vill ha ett distansförhållande
 • Om du planerar att flytta till ett annat land, kan du boka in dejter innan planet ens hunnit landa
 • Var noga med att du tar dig dit på egen hand eftersom en nätdejt kan låta bli att dyka upp

Internationella dejtingappar

Som vi nämnde så finns det massor av internationella dejtingappar, allt du behöver göra är att göra en sökning. Dessa appar kopplar ihop människor runtom hela världen som är ute efter långdistans-  eller långsiktiga förhållanden.

En del dejtingappar kallar sig “internationella”. Men det finns också dejtingappar som per definition är globala. Du märker vilket när du helt enkelt bara skriver in “dejtingapp” i sökmotorn. Det finns kring en fem sajter och appar som är kända världen över.

Men det är emellertid inte alla på dessa sajter och appar som är ute efter att dejta internationellt. Så det kan vara i ditt bästa intresse att hitta en app som är specifikt inriktad på internationell dejting.

 • Det finns många dejtingappar som tillgodoser behoven för en världsvid publik
 • Dessa appar är ett bra sätt att träffa människor från hela världen
 • Var medveten om att inte alla på dessa appar söker en internationell partner

Ryska dejtingappar

Det finns många dejtingappar speciellt avsedda för ryssar som söker ryska partners. Med dessa hittar du alla olika sorters människor från alla olika religioner och med alla typer av bakgrunder.

Om du vill flytta till Ryssland, var noga med att skriva detta tydligt i din profil!

Afrikanska dejtingappar

Afrika är stort! Därför måste du bestämma dig för ifall du ska skaffa dig en “afrikansk dejtingapp” eller en som är mer inriktad på ditt land. Hur som helst så kommer du kunna hitta matchande partners i Egypten, Nigeria. Sydafrika, Kongo… var du än befinner dig, finns det en dejtingapp för dig!

Dejtingappar i Europa

Ett annat “stort ställe” är Europa. Du kan självklart hitta en app som är inriktad på hela Europa. Men hur nära Edinburgh eller London kan tyckas se ut på kartan, är det en jäkligt lång körtur! Du kanske hellre ska skaffa dig en app som är framtagen för att hjälpa personer i ditt eget land att paras ihop.

Vilka är de Populäraste och Mest Seriösa Dejtingapparna?

Nu när vi har pratat om vilka olika dejtingappar som finns och du kan använda, är vi säkra på att du nu vill veta vilka som är de mest populära, eller hur?

Nå, vi tänker vara rätt vaga kring detta eftersom vi ju faktiskt inte vet var någonstans du befinner dig i världen! Den populäraste dejtingappen i ditt land kan vara någon helt annat än den bästa i, låt oss säga Australien.

Men det finns förstås ändå några saker du bör ha i åtanke när du utforskar appar i din närhet. För det första behöver du tänka efter hur seriös du är angående din dejtingapp.

Låt oss uttrycka det på ett annat sätt. Om du är seriös med ditt dejtande, är det större sannolikhet att du vill betala en abonnemangsavgift, eller betala för en eller ett par kontakter på en dejtingapp? Då är du mer seriös, eller hur? Ja, detta stämmer också för andra som använder betalappar.

Generellt kommer du hitta fler seriösa kandidater i appar som kräver någon typ av betalning. Folk som bara vill skoja runt är inte intresserade av att betala en avgift för det. Så använd dig hellre av någon av dina favoritappar som kräver att du betalar lite för den, för att hitta mer seriösa kandidater.

Dessutom, när det kommer till appars popularitet – du måste tänka igenom vad det är du är ute efter. Om du är man och singel och letar efter en gift kvinna, kommer du inte ha mycket nytta någon av de vanliga och mest populära dejtingapparna. Det är vanligtvis bättre att du först hittar din nisch om du har en sådan, hellre än att använda någon av de vanliga apparna.

Om du däremot har vanliga preferenser, är det bästa sättet att få redan vilka som är de populäraste dejtingapparna – att fråga! Gör en googlesökning, kolla sedan in betygen på de appar som poppar upp för ditt område. Är folk nöjda? Får man många matchningar? Sedan kan du göra ditt val!

Poängen är att det egentligen inte spelar någon roll vilka som är de populäraste apparna. Hitta någon du gillar som har potentiella dejter du känner passar bra, och kör!

 • Vilka som är de mest populära och seriösa apparna beror på var du bor
 • Generellt är folk som betalar för dejtingappar mer seriösa än de som inte betalar
 • Det spelar ingen roll vilken som är den populäraste appen om det är en du inte gillar att använda!

Nya Dejtingappar

Kanske poppar det upp nya dejtingappar runtikring ditt område hela tiden. Vi ska hålla detta lilla avsnitt kort och innehållsrikt. Det är bra att det kommer nya dejtingappar, men använd ditt sunda förnuft.

Som vi har nämnt tidigare i denna guide, kan vem som helst på denna planet skapa en app. Dessa appar kan sedan ha tillgång till din plats, din mikrofon, din kamera och så vidare. Kom ihåg detta och undersök din dejtingapp noga om den är ny.

Det finns även en annan sak. Dejtingappar som är nya och som kräver betalning bör granskas ordentligt. Återigen, för hundrade gången: vem som helst kan skapa en app. Operationssystemen för Android och iOs är ganska säkra när det gäller betalningsmetoder. Men det är ändå inte otänkbart att en appdesigner på något sätt skulle kunna lyckas stjäla dina betalningsuppgifter.

Bara var försiktig. Om du hittar en ny app som du är ivrig att prova på, gör det med vaksamhet. Skriv inte in några betalningsuppgifter innan du lärt dig mer om appen och läst betyg om den, och använd sunt förnuft när du ger behörigheter till din nya dejtingapp.

 • Det skapas nya dejtingappar hela tiden!
 • Dessa nya appar kan vara jättebra, men var ändå försiktig
 • Ge inte ut privata uppgifter via dessa appar om du inte är helt säker på att det är säkert

Gratis Dejtingappar

Okej. Vi har nämnt lite kort hur folk generellt är villiga att betala för en app eller en appfunktion om de är seriösa med sitt dejtande. Betyder det att man inte kan hitta matchande dejter på gratis dejtingappar?

Svaret: självklart inte. Det finns hur många gratis dejtingappar som helst där ute som har miljontals medlemmar. Att använda dig av dessa kan vara ett utmärkt sätt att hitta en partner, eller åtminstone att bekanta dig själv med dejtingappar som helhet.

Du måste inte betala för en dejtingapp! Inte alls! Det finns legitima, välfungerande och framgångsrika gratis dejtingappar på marknaden, som kan hjälpa dig hitta en partner. Undvik inte en app bara för att den inte kostar någonting. Var bara lite diskret när du pratar med eventuellt framtida partners, eftersom alla kanske inte är lika seriösa som du för att hitta en partner.

 • Gratis dejtingappar ger dig väldigt goda chanser att hitta matchande dejter
 • Undvik inte gratisapparna bara för att de är gratis
 • Var tålmodig med gratis dejtingappar, eftersom andra användare kanske inte är lika seriösa som du angående dejting

Dejtingappar är Till för Alla!

Du behöver inte vara ung och hipp för att leta dejter via dejtingappar! Precis som det finns appar som är speciellt framtagna för att hjälpa människor med olika religioner, nationaliteter och sexuella läggningar, finns det också appar för olika åldrar.

Du kan hitta matchande dejter oavsett om du är 30, 40, 50 och så vidare. Och för att göra saken ännu enklare, finns det även appar inriktade på din specifika åldersgrupp! Du behöver inte känna dig utanför om du är i 20-årskategorin. Gör en sökning efter dejtingappar för din åldersgrupp, eller bara välj någon av de appar som är mest populära i ditt land. Du kommer förstå vad vi menar – folk i alla åldrar letar efter kärlek, och dejtingappar är ett utmärkt sätt att hitta den!

 • Du måste inte vara tonåring eller i 20-årsåldern för att använda dejtingappar
 • Du kan använda appar som är för folk i alla åldrar, eller så kan du hitta en som är bara för din specifika åldersgrupp
 • Människor i alla åldrar använder sig av dejtingappar – de är ett utmärkt sätt att hitta matchander partners!

Några Ord om Dejtingappar och Säkerhet

Det finns två typer av säkerhet som du måste tänka på när du registrerar dig genom en dejtingapp: digital säkerhet och personlig säkerhet. Vi ska ta en titt på båda dessa.

Digital säkerhet

Vi kan hålla detta avsnitt ganska kort, eftersom vi redan har pratat en hel del om digital säkerhet i denna guide. I grund och botten, du vill skydda dina personliga uppgifter. Detta gäller vad du än gör i den digitala världen, men det är i synnerhet viktigt när det gäller dejtingappar.

Nedan följer några tips att komma ihåg för att skydda dig digitalt:

 • Ge aldrig ut ditt personnummer
 • Håll din kontoinformation för dig själv
 • Var försiktig med vilka tillstånd du ger till dejtingappar på din telefon eller platta
 • Var vaksam när du provar på nya dejtingappar
 • Använd ditt sunda förnuft när du ger en app tillgång till din platsinformation

Personlig säkerhet

Att dejta genom appar är som att gå på dejt med en total främling. Man kan vara vem man vill på internet, och utge sig för att vara någon man verkligen inte är. Så med tanke på detta, behöver du vara försiktig när du ska träffa någon för första gången.

Här är några råd:

 • Träffa alltid dina dejter på allmänna platser
 • Ta din egen bil – låt inte din dejt plocka upp dig eftersom du då avslöjar din hemadress
 • Ta din egen bil – eftersom du inte vill vara beroende av att någon annan ska köra dig ifall dejten skulle gå snett
 • Ta din egen bil – eftersom i det fall din dejt dricker vill du inte riskera att inte kunna ta dig hem
 • Om möjligt, prata på telefon eller via videochatt innan ni ska träffas
 • Berätta alltid för någon vän var du kommer att vara och gör en plan att höra av dig under dejten
 • Ge inte ut för mycket personlig information om dig själv, dina barn, ditt schema och så vidare
 • Känn alltid att du har rätten att gå ifrån dejten om det känns obehagligt
 • Var inte rädd för att låta en vän ringa ett visst klockslag – om din dejt inte går så bra kan du låtsas att det är en nödsituation
 • Var försiktig med vad du delar med dig av på sociala medier om du ska låta din dejt bli din vän online

Vanliga Frågor om Dejtingappar

Vilka dejtingappar är helt gratis?

Ja, det finns en hel del appar där ute som är helt gratis. Vad som finns tillgängligt för dig beror på var du bor. Men med tanke på detta, du kommer att stöta på en betalvägg med vissa “gratis”-appar, så säkerställ att en app inte kommer komma med några överraskningar genom att läsa igenom Användaravtalet.

Vilka är de bästa dejtingapparna?

Återigen, vi vet inte var du bor! Men för att hitta de bästa dejtingapparna i ditt område, kolla in de betyg som finns under de olika apparna. Kom även ihåg att en favoritapp för en person kan vara någon helt annan för en person som är ute efter en mer nischad upplevelse!

Är det farligt att ladda ner dejtingappar?

Vanligtvis inte. Androids och Apples plattformar gör ett rätt bra jobb att stoppa malware och virus och sådant. Kom ihåg att ha koll på behörigheterna och ge inte ut personliga uppgifter om du inte är helt säker på appens säkerhet.

Kan jag hitta kärleken med dejtingappar?

Absolut! Miljoner människor letar efter kärlek på nätet, och de flesta finns på, eller har provat på, dejtingappar! Ta dig ut och visa upp dig själv – dina drömmars man eller kvinna kanske bara är en högerswipe bort!

You might also like