Guide För Nybörjare: #1 Bästa Dejtingsidorna Online

Har du hört? Det enklaste stället att hitta kärleken på kanske inte är där du förväntat dig. De flesta personerna hittar nu mer kärlek på dejtingsidor online! Det finns flera tusentals singlar som dig som letar efter en matchning. Varför inte hitta din perfekta matchning online?

I denna guide kommer vi att prata om:

 • Det grundläggande inom dejtingsidor, som hur du skapar ett konto
 • De olika typerna av dejtingsidor du kan hitta online
 • Vare sig det är värt att betala för medlemskap på en av dessa sidor… eller inte

Är du ute efter kärlek? Det är dags att leta där alla andra singlar är: online.

Gör dig redo för att hitta kärlek online

Dagarna där singlar gick på barer och nattklubbar för att hitta en matchning är förbi. Tja, typ. Det finns fortfarande personer där ute som föredrar att träffa någon i verkliga livet, men de personerna börjar bli allt mer sällsynta.

Istället använder sig tusentals personer av dejtingsidor. Det finns sidor som är gratis, sådana som baserar sig på medlemskap och vissa sidor som är en blandning mellan de två. I denna guide kommer vi prata om dejtingsidor rent generellt; det är upp till dig att hitta den specifika sida som passar dig.

Med det sagt är det viktigt att du förstår det stora antal personer som använder sig av dejtingsidor! Det är tusentals! Det finns muslimer, kristna, äldre, millennials… allt möjligt. Alla börjar förstå att om du vill hitta kärlek, så måste du leta online!

Är du redo att sätta igång? Låt oss göra oss redo för att hitta kärleken online, steg för steg.

 • Det finns tusentals personer som använder sig av dejtingsidor för att hitta kärlek
 • Dejtingsidor finns där ut för nästan vilken befolkning som helst
 • Att skapa en profil är enkelt – vi kommer att hjälpa dig med instruktioner, steg för steg!

Hur mycket kostar dejtingsidor?

Låt oss börjar med det mest grundläggande. Som vi nämnt så finns det dejtingsidor som är gratis, och vissa som kostar pengar för att gå med i. Låt oss använda denna sektion av vår guide för att prata om de sidor som kostar pengar.

Vissa webbsidor som erbjuder dejtingtjänster är väldigt enkla. De kommer att begära en avgift, låt oss säga en viss summa pengar varje månad (med rabatt för längre tidsperioder) och du får obegränsad tillgång till alla funktioner på sidan. Det betyder att du kan matcha, chatta, söka upp och kontakta vem som helst på sidan som du tycker är intressant – och det är en del av din medlemskapsavgift.

Sedan finns de sidor som är “gratis”, men som egentligen inte alls är gratis. Du får bli medlem på sidan – du skapar en profil och letar efter personer på sidan – men det är ungefär det. Du kommer inte kunna chatta med andra eller ge ut personlig information (som ditt telefonnummer eller WhatsApp) utan att betala för dejtingsidan.

När du “shoppar” efter en dejtingsida som du älskar, så kanske du tycker att de sidor som har ett månatligt medlemskap verkar lite dyra. De kan vara det! Du kommer att betala allt från några kronor till 500 kronor varje månad, beroende på vilket område du bor i. Men kom ihåg att du kommer ha tillgång till alla, eller de flesta, av funktionerna.

Om du väljer en gratis dejtingsida som vill att du betalar för dina “kontakter” och för att helt enkelt ha en enkel chatt med någon, kanske du blir förvånad över hur de sidorna kommer att “råna” dig. Alla de små utgifterna byggs på, och det kan sluta med att du betalar mer än vad du skulle göra på en betalsida!

Som vi nämnt tidigare så finns det också gratis dejtingsidor. Och som vi också nämnt tidigare så kan de sidorna komma med ytterligare utgifter – men det finns sidor som faktiskt är 100% gratis också! Vi kommer att prata om dem i nästa sektion.

 • När du forskar efter dejtingsidor, så måste du förstå att alla “gratissidor” faktiskt inte är gratis
 • Webbsidor med en månatlig medlemskapsavgift kan verka ganska dyra, men de är oftast all-inclusive
 • Gratis medlemskap som tar betalt för att interagera kan sluta med att kosta dig mer än de månatliga sidorna, så räkna lite på det först

Bör jag registrera mig på gratis dejtingsidor?

Gratis dejtingsidor har verkligen sina fördelar! Först och främst så är de gratis! Det finns, tro det eller inte, sidor där ute som kommer låta dig träffa en partner utan att betala ett öre. Det enklaste (men kanske inte det mest roliga) sättet att hitta dessa på är genom att läsa webbsidans Regler och villkor. Reglerna och villkoren bör berätta för dig alla de kostnader som är länkade med att bli medlem och prata med andra.

Åsido så bör du läsa alla sidors Regler och villkor innan du blir medlem. Informationen i sektionen med det “finstilta” kommer att berätta för dig hur din information används, säljs och skyddas, men också några andra saker du bör veta innan du registrerar dig till en tjänst online.

Hur som helst så är gratissidor bra eftersom de är gratis, men det finns en annan anledning: de lockar fler personer. Är det inte mer troligt att du blir medlem på en sida som inte kostar någonting jämfört med en som gör det? Så tycker de flesta andra personerna. Så du kommer att ha en större “pool av kandidater” att välja mellan på en gratissida än en sida som tar betald.

Med det i åtanke så finns det en synlig skillnad mellan gratis- och betalsidor, i de flesta fall. De personer som blir medlem på gratissidor är inte nödvändigtvis så seriösa med att hitta en partner som de som bryr sig om att bli medlem på en sida som kostar. Så på en gratissida kanske du bara hittar personer som letar genom alla medlemmar, eller som kanske till och med inte är riktiga konton.

Gratis dejtingsidor är bra verktyg för att hitta en partner om du använder dem på rätt sätt. Det finns många personer som är seriösa med att hitta en matchning på gratissidor, läs bara deras profiler och prata tydligt med dem. De är också ett bra verktyg för att lära ut hur man använder sig av dejtingsidor och hur man startar en dejtingprofil till att börja med!

 • Det finns många legitima gratis dejtingsidor på internet, men de har för- och nackdelar
 • Personer på gratissidor kanske inte är seriösa med att hitta en partner, eller så kanske de till och med har skapat profiler som inte är riktiga
 • Var försiktig och träna när du blir medlem på en gratissida – du kanske behöver sålla ut de som inte är riktiga eller inte-så-seriösa profiler innan du hittar din matchning

Hur startar jag ett konto på en dejtingsida?

Om du nyligen har varit på internet så har du antagligen märkt att det finns otaliga reklamannonser som säger att du kan hitta kärleken online. Tja, de har rätt! Och det är inte så svårt som du kanske tror!

Vi kommer gå igenom de specifika typerna av dejtingsidor när vi kommer längre fram i denna guide. Under tiden kommer du helt enkelt bara behöva förstå processen steg för steg med att öppna ett konto på en av dessa sidor, så att du kan börja söka efter din kärlek online.

Det första vi rekommenderar dig att göra är att gå online och söka efter andras profiler. Hitta några som intresserar dig och bestäm dig sedan för vad det är du tycker är intressant med dem. Är de glada? Ger de mycket information? Har de bra bilder? Gör anteckningar och använd sedan dem för att skapa din egen profil.

Låt oss prata om alla möjliga detaljer med att starta ett konto på en dejtingsida genom att titta på anatomin av en dejtingprofil.

Din dejtingprofil: Användarnamnet

Kära vänner, om vi hade en krona för varje riktigt dåligt användarnamn vi sett på dejtingprofiler, skulle vi simma i pengar. Ditt användarnamn är inte nödvändigt det första potentiella partners kommer att se (det är oftast ditt foto), men det är verkligen det mest viktiga.

Kom först och främst ihåg att oftast så kan inte ditt användarnamn ändras. Så om du väljer ett namn som DavidMalmö42, kanske du inte har lika mycket tur nästa år när du fyller 43.

För det andra, var smart. Tänk igenom det. Vilket intryck vill du ge till personer som du försöker matcha med? KulKilleSkidning kanske är gulligt för dig, och om skidning är jätteviktigt för dig, okej. Men om skidning är en liten hobby, och du är mer av en seriös bokmal, så är det inte ett passande användarnamn för dig.

För det tredje, var artig och visa respekt. Använd aldrig, aldrig något ord med en koppling till fördomar mot personer, religion, kroppsform, kön, etnicitet… du fattar. Dessutom kommer inte SmalTjejStockholm fungera så bra om du går upp i vikt.

Sist och slutligen, gör det minnesvärt. Ditt användarnamn bör reflektera en del om vem du är, men behöver inte handla om dina specifika karaktärsdrag. Du kan till exempel välja ett namn som reflekterar din kärlek för hundar eller fåglar, eller din kunskap om ett främmande språk. Men gör det minnesvärt. FågelÄlskare285673957 är absolut inte lätt att komma ihåg, medan PapegojPojken1 är det.

 • När du skapar din dejtingprofil, tänk igenom ditt användarnamn noggrant, eftersom det oftast inte kan ändras
 • Gör ditt användarnamn minnesvärt, artigt och så att det visar respekt
 • Ditt användarnamn behöver inte beskriva dig helt och hållet, men det bör ha lite reflektion över vem du är

Din dejtingprofil: Fotot

Det första de flesta personer kommer lägga märke till med en dejtingprofil – du gissade rätt – fotografierna! Men kom ihåg att lägga upp foton på din dejtingprofil inte är detsamma som att publicera bilder på dina sociala medier eller något annat konto online. Det finns några saker du behöver komma ihåg.

Först och främst – och detta borde vara uppenbart, men du kommer bli förvånad – din profilbild på dejtingsidan bör aldrig någonsin innehålla ditt ex. Vare sig det är din ex-make, ex-fru, ex-flickvän eller ex-pojkvän, så har den personen exakt noll plats på din dejtingprofil. Speciellt inte i bilderna.

För det andra, och kanske lite mindre uppenbart, så bör du välja den typ av person du vill visa upp på din profil. Är du en partyprisse? Kör hårt och lägg upp partybilder från två somrar sedan. Är du en mer seriös typ? Du bör antagligen skippa det då. Gillar du att vara utomhus? Du kan lägga upp den där bilden på dig när du cyklar mountainbike! Men se till att också lägga till en bild av sig som är tagen på nära håll.

Sist och slutligen, snälla, le! Du kommer inte att locka många personen om din profilbild får dig att se ut som att du precis har smakat på en citron. Du kommer istället att vilja se positiv, energisk, vänlig och lättillgänglig ut. Det är självklart, eller hur?

Du behöver inte skaffa professionella bilder för att lägga upp på din dejtingprofil. Välj gärna foton som reflekterar din personlighet och dina intressen, och lägg inte upp bilder på ditt ex eller såna som får dig att se ut som att du precis stulit julafton.

 • Din dejtingprofil bör vara det första potentiella partners lägger märke till
 • Det finns några uppenbara bu och bä när det gäller profilbilder – det mest viktiga är att hålla ditt ex borta från din profil och istället välja en lättillgänglig bild
 • Var inte rädd för att lägga upp bilder som visar dig ha kul, men se till att det “kul” du visar det som faktiskt beskriver dina intressen

Din dejtingprofil: Rubriken

Vi kan faktiskt erkänna – dessa saker är svåra att skriva! En rubrik är en mening som du skriver som ska sammanfatta dig själv i ett nötskal. Men det är svårt att göra! Du är inte en mening, du är en hel person! Du har intressen, hobbyer, ett förflutet, en framtid. Du kanske har barn eller 20 kameleonter. Hur fasen ska du kunna skriva en mening?

Tja, de goda nyheterna är att du faktiskt har mycket tid att skriva om dig själv. I din rubrik kanske du helt enkelt vill välja en eller två saker som du vill att personer ska veta om dig – dessa saker innehåller oftast:

 • Vem du är
 • Vem du vill träffa

Det är verkligen så enkelt. Så någonting som Lång lantlig kille söker en bondtjej är helt okej! Eller Nyskild som vill ta det lugnt och enkelt fungerar också.

Du bör undvika alla de uppenbara sakerna. Sexuella referenser, rasistiska åsikter, alla de saker som inte skulle locka en potentiell partner. Du behöver nödvändigtvis inte nämna om du letar efter en man eller kvinna heller. Vanligtvis kommer algoritmerna på sidan eller information från andra ställen i din profil sköta det åt dig.

Så för att göra det enkelt, håll det enkelt! Bara en kort notis om vem du är (en sci-fi älskare) och vem du vill matcha med (en dejt till ComicCon) kommer att duga fint.

 • Rubriker på dejtingsidor kan vara knepigt om du tänker för mycket!
 • Det är svårt att sammanfatta vem du är och vad du vill ha i bara en mening
 • Nyckeln är att hålla det enkelt och hålla dig till grunderna

Din dejtingprofil: Din biografi

Ah, nu har vi kommit till den roliga delen. Ditt användarnamn, foto och din rubrik är alla viktiga, men din biografi är där du får chansen att berätta för andra vad du vill veta om dig själv. Denna sektion kan vara så kort eller så lång som du vill ha den, men det finns några allmänna regler att komma ihåg.

 1. Tala inte nedvärderande om andra. Om du gillar fotboll, bra, men det betyder inte att du bör prata illa om amerikansk fotboll i din biografi.
 2. Var inte fobisk för allt när det kommer till människor (rädsla för spindlar är helt okej, vi fattar.) Med andra ord så spelar det ingen roll om en hel buss med personer som har blått hår brände ner ditt hus när du var 14. Det betyder inte att alla personer med blått hår är mordbrännare.
 3. Var positiv. Och vi menar inte bara att du ska vara glad. Vi menar att istället för att skriva “Jag letar inte efter…”, fundera på att börja din mening med “Jag letar efter…” Istället för att lista alla saker du inte gillar, lista de saker du faktiskt gillar. Ingen gillar Negativa Nina eller Niklas, så håll det positivt.
 4. Var så specifik eller generell som du vill, men dela inte med dig av personlig information. Vi kommer att titta på detta i en annan del av artikeln, så läs vidare.
 5. Skriv som du pratar. Gör inte detta till en essä som du skulle lämna in till en lärare på högskolan. Tänk istället att du skriver ett personligt brev till din pappa eller din bästa vän.

Din biografi kan gå så långt bak som du själv vill (“Jag är född och uppvuxen i Malmö, men sedan dess har jag bott på 16 olika ställen. Låt mig nämna alla…”). Du kan hålla det ganska uppdaterat (“Jag skilde mig för några år sedan, men jag är redo att dela med mig av mitt nya jag…”). Du fattar, din biografi är vad du vill göra den till!

När du skriver din biografi, tänk på dina anteckningar du gjort. Vad gillade du med andras sidor, och vad kan du lägga till på din egen. Såklart ska du inte kopiera dem ordagrant! Men den generella idén av hur de presenterar sig själva är oftast en bra referenspunkt.

 • Din biografi är din plats att sticka ut på, så se till att din biografi reflekterar vem du verkligen är, och vem du letar efter
 • Var positiv – “Jag letar efter” istället för “Jag vill inte ha”
 • Du kan lägga till vad som helst, men håll det relevant till dig själv och ha respekt för andra

Olika typer av dejting på dejtingsidor

Precis som om du skulle gå till en bar, en klubb, en mötesplats för en dejt eller någonting annat, så kommer det finnas olika typer av “dejtare” på dejtingsidor. Det finns den seriösa killen som vill stadga sig och gifta sig. Det finns den där tjejen som bara letar efter någon att åka på sin semester med. Det finns mannen som nyligen blivit änkling och bara letar efter umgänge.

När du söker igenom andra dejtingprofiler, och dejtingsidor överlag, kom ihåg vad du letar efter. Vill du bara ha en fling? Det finns en sida för det! Vill du ha ett långsiktigt äktenskap? Det finns en sida för det! Äldre, religiösa grupper, vad som helst – det finns en sida för det.

När du hittar en sida som verkar matcha mer eller mindre det du letar efter, var extra uppmärksam på profilerna. Pratar hon om sitt ex i sitt inlägg? Då har hon antagligen inte över honom eller fortfarande väldigt sårad och bitter. Har han en bild på “den stunden i Vegas när…”? Bestäm dig om det är den typen av dejting du är intresserad av.

Med det i åtanke, låt oss ta en snabb titt på de olika typerna av dejtingsidor som finns där ute som du kanske är intresserad av att gå med i.

Religiösa dejtingsidor

Det finns hur många religiösa dejtingsidor som helst där ute, och de sidorna sträcker sig genom en helt regnbåge av bakgrunder, sekter och tro. Det enklaste sättet att hitta religiösa webbplatser på är genom att göra en enkel sökning, men kom ihåg att vissa av dessa sidor inkluderar alla religioner. Se till att du har ett tillräckligt öppet sinne att inse att andra religioner än din egen kommer att finnas på dessa sidor.

Kristna dejtingsidor

Det finns antagligen (vi har inte räknat, men kan uppskatta ett ungefärligt antal) fler kristna dejtingsidor än någon annan religion. Vi vill återigen att du har ett öppet sinne när du använder dessa sidor, eftersom alla kristna inte följer samma system av tro. Till exempel kan du vara en döpt kristen, men din matchande partner är katolik. Båda kristna, men med lite olika tro. Använd ditt öppna sinne och överväg att prata med personer från andra bakgrunder.

Muslimska dejtingsidor

I vissa delar av världen kan det vara ganska svårt att hitta en muslimsk webbsida, men de växer i popularitet! Dessa sidor, likt andra religiösa sidor, kommer att matcha dig med personer som delar din tro. Och precis som med andra sidor, se till att du har ett öppet sinne och låta det finnas olikheter bland dina specifika val. Men var också försiktig, följ säkerhetsåtgärder innan du möter upp med din matchning. Tyvärr finns det många idioter där ute som kommer attackera personer som går mer på muslimska dejtingsidor.

LGBTQ-webbsidor

Vi kan inte låtsas att vi kan inkludera ett helt LGBTQ-community under “gay” webbsidor. Med tanke på denna guide så har vi dock ont om utrymme, så vi kommer bara skrapa lite på ytan när det gäller dejtingsidor som är tillgängliga för dig.

Gay och lesbiska dejtingsidor

Du kan enkelt hitta gay och lesbiska dejtingsidor genom att helt enkelt söka efter dem. Vissa, du kommer att märka av det, är skräddarsydda specifikt för LGBTQ-communityt, medan andra är större webbplatser som innehåller alla sexuella preferenser och könsidentiteter.

Det finns några saker du måste komma ihåg när du registrerar dig till en gay eller lesbisk dejtingsida. Använd dem först och främst, som alltid, med absolut försiktighet. Det är en riktig skräck att vi lever i en värld där LGBTQ-communityn inte alltid accepteras, och vissa personer kan använda sig av dessa sidor för att attackera personer som är en del av det communityt.

För det andra, var försiktig på de större sidorna när du letar efter en partner. Det är inte nödvändigtvis en fråga om säkerhet, men chansen finns att du hittar några osäkra personer som bara är “nyfikna” och inte är säkra alls på att de vill ha ett gay eller lesbiskt förhållande. Var bara försiktig och skydda ditt hjärta!

Bisexuella dejtingsidor

På samma sätt som det finns gay och lesbiska webbplatser, så finns det också webbplatser för de som är bisexuella. Dessa sidor är självständiga och en del av större sidor, och de är ganska enkla att hitta om du söker efter dem. Likt de gay och lesbiska sidorna (eller vilken sida som helst för den delen), kom ihåg att tänka efter – och vara försiktig – då det finns personer som bara är nyfikna på att utforska sin sexualitet.

Dejtingsidor för gifta

Ja, du hörde rätt. Om du är gift och letar efter en fling eller en relation, eller om du är intresserad av att bli involverad med en gift man eller kvinna, så finns det webbsidor där ute för dig. Dessa dejtingsidor lovar ofta att vara diskreta och professionella, men kom ihåg gott folk, det här är internet. Du kan vara vem som helst du vill vara på internet, så det är bäst att absolut se till att det inte är din fru som försöker matcha med dig på dessa sidor.

Dejtingsidor för äldre

Äldre personer som letar efter kärleken online har en hel kategori av sidor för sig själva. Dessa dejtingsidor kan kallas för sidor för äldre personer, silversidor, eller en massa andra saker, men de riktar sig främst mot personer som är över 50. När du använder dig av dessa sidor, finns det två försiktighetsåtgärder du behöver ta.

 1. Ge inte ut personlig information. Många lurendrejare utnyttjar äldre personer som inte förstår teknologi, eller som har en förmögenhet ihoptjänade. Var försiktig och ge aldrig ut dina bankuppgifter eller annan personlig information.
 2. Var försiktig med unga personer som vill bli tillsammans med en äldre person. De finns, och det är toppen om det är det du också är intresserad av! Men om du letar efter en annan äldre person, så ska du se till att du “kontrollerar” denna person innan ni blir för djupt involverade i varandra.

Dejtingsidor för singelmammor och pappor

Om du är en singelförälder kanske du tycker det är svårt att komma ut och träffa personer. Barn kräver trots allt uppmärksamhet, och verkligen en hel del! När du äntligen kommer ut verkar det som att andra är ointresserade av att dejta dig – att dina barn ses som extra bagage.

Det finns webbplatser på internet som passar specifikt för män och kvinnor som är singlar och är ute efter att bli ihopparad med en matchning. Du kommer att märka att de som passar dig antingen är andra singelföräldrar eller personer som helt enkelt inte har någonting emot att dejta personer med barn.

Förstås bör det vara uppenbart att du aldrig någonsin bör ge ut information om dina barn online.

Dejtingsidor för olika åldrar

Precis som att du kan hitta sidor för olika tro, sexuella läggningar eller bara dina intressen som helhet, så kan du också hitta dejtingsidor som passar för specifika åldersgrupper. Här är en snabb titt på hur dessa sidor ser ut.

30+ dejtingsidor

Om du bara är 30 kan du klara dig relativt bra på de traditionella, mainstreama dejtingsidorna. Men om du börjar nå den “övre” delen av dina 30 år, så kanske du bör överväga en dejtingsida som är designad att nå personer i din ålder. Nu när du är 30 är det större chans att du vill komma till ro än en majoritet av de 20-åringar som finns där ute. Du kanske jobbar på din karriär eller börjar fundera på om du vill ha barn eller inte. 30+ dejtingsidor kommer att hjälpa dig hitta en matchning som delar dina tankar.

40+ dejtingsidor

Nu när du är i 40-årsåldern är du antagligen ganska säker på om du vill ha (eller har) barn, och du är högst troligen ganska rotad i din karriär. Du bör överväga att gå med på en 40+ dejtingsida för att hitta likasinnade personer som också har en stadig karriär och som är mer intresserade av att utforska världen än att “upptäcka sig själva…”, så varför inte utforska världen med någon som du mött på en av dessa sidor?

50+ dejtingsidor

Nu, mer än någonsin, är du klar med att planera och slutföra din karriär. Det finns en stor chans att du är där du kommer att vara. Du har barn som är i tonåren eller på väg att bli vuxna, och du är redo att fokusera på dig själv. Du planerar kanske att gå i pension inom ett årtionde eller mindre, och du är definitivt intresserad av att hitta någon att dela resten av ditt liv med! 50+ dejtingsidor kan hjälpa dig att hitta din matchning!

60+ dejtingsidor

Nu när du har gått i pension, eller börjar närma dig din pension, så har du flera år med berättelser som du vill dela med någon, och flera år framför dig som du också vill dela med dig av. 60+ dejtingsidor kan hjälpa dig att hitta en matchning, vare sig du är änka/änkling, skild eller alltid har varit singel. Vare sig du har barn eller inte, och oberoende vad dina intressen och hobbyer är.

 • Dejtingsidor är inte bara för ungdomar och personer som är i 20-årsåldern!
 • Det finns nämligen dejtingsidor för personer i alla åldrar, vare sig du är i 30-årsåldern eller 60-årsåldern
 • Du behöver inte hitta en dejtingsida som håller sig till din åldersgrupp, men det kan göra det enklare att hitta en matchning

Kan du hitta kärleken när du blir äldre?

Vi har pratat lite om detta redan i denna guide, men vi tänkte att äldre personer förtjänar en speciell del för sig själva. Du förstår, många äldre personer kan tycka dejtingsidor är skrämmande eftersom de aldrig använt sig av den teknologin tidigare.

Vi är här för att berätta för dig att – det är superenkelt. Och även om du inte förstår hur datorer och internet fungerar, så finns det massvis av ställen du kan lära dig på. Ditt lokala bibliotek är kanske den bästa källan för dig. Du behöve inte berätta för dem att du vill gå med på en dejtingsida heller! Säg bara att du vill lära dig grunderna till internet så kanske de kan hitta en kurs åt dig eller bara sitta med dig och visa.

Din familj är också ett bra hjälpmedel. Fråga dina syskonbarn, dina egna barn eller någon annan som är lite mer teknisk än dig för att hjälpa dig. De kanske hjälper till att lära dig hur man använder internet rent generellt, eller om du kanske redan vet en del, kan de hjälpa dig med att till exempel ladda upp bilder korrekt.

Med allt det sagt, kom ihåg att internet är ett anonymt ställe. Ge inte allt ditt förtroende till de som du träffat på internet innan du har kollat upp dem. Du kan kontrollera att de jobbar där de säger att de gör, eller att de faktiskt går dit och ber som de säger att de gör.

Ge aldrig ut sitt personnummer, dina bankuppgifter, din adress eller någon annan känslig information till personer du träffar på internet utan att helt och hållet försäkra dig om att de är vem de säger att de är.

 • Det finns många dejtingsidor för äldre personer ute på webben – och de är enkla att använda!
 • Ditt bibliotek och din familj är två bra hjälpmedel om du behöver hjälp med grunderna till internet
 • Ge inte ut personlig information på internet, eftersom personer ofta utnyttjar äldre personer med lurendrejerier

Vilka är de mest seriösa och populära dejtingsidorna?

Det finns inte en chans att vi ordentligt kan svara på denna fråga och göra alla nöjda. Vi har en global publik, så en sida som en väldigt populära i USA kanske inte ens existerar i Irland. För att ta reda på vilka de mest seriösa och populära dejtingsidorna är i ditt land, så måste du forska lite på egen hand.

Gå gärna in på sociala medier och fråga helt enkelt andra vilka sidor de använder. Gör inte misstaget att du förlitar dig på reklam – få riktiga åsikter också! Fråga dina vänner, lägg upp en förfrågan på Twitter – var som helst du tror att kan hjälpa dig ta reda på vad som fungerar för andra och vad som inte fungerar.

Det behöver inte alltid vara fallet, men många gånger kan de resultat som först visas i din sökmotor vara några av de mest populära dejtingsidorna. Som sagt, så är inte alltid fallet, utan det beror också på dina intressen. Sidan för kristna singlar som visas högst upp på resultatlistan kommer inte att göra någon nytta för dig om du är ateist.

När det gäller de mest seriösa sidorna, som vi nämnt tidigare så har du större chans att lyckas med att hitta seriösa matchningar på en sida som kostar. Med det sagt så kan du absolut hitta en partner på en gratissida – du kanske måste arbeta lite mer!

Så medan vi inte kan berätta för dig vad de mest seriösa och populära dejtingsidorna i ditt område är, så kan vi berätta för dig att du behöver forska själv i vilka sidor som fungerar för dig. Gör en sökning online, fråga runt, kolla in recensioner och använd den sidan som känns rätt för dig.

 • Det finns dejtingsidor för länder runt om i hela världen, och vad som är populärt i ditt område kanske inte ens finns på ett annat ställe
 • Forska lite och läs recensioner för att ta reda på vad som är populärt och relevant i ditt område
 • Glöm inte att fråga dina vänner och kontakter på sociala medier vilka sidor de gillar!

Dejtingappar och att använda din telefon

Det finns en riktigt cool funktion som vissa dejtingappar har. Du kan registrera dig för en profil på webbplatsen, sedan få tillgång till ditt konto direkt från din mobiltelefon! Det innebär att du kan åka på tunnelbanan på väg till jobbet och leta genom potentiella matchningar. Du kan sitta på tåget på väg till din mormor och prata med den där söta tjejen du träffade.

Var försiktig med några saker när du använder dig av dejtingsidor på din telefon (eller var som helst för den delen). Här är några tips för att använda dejtingappar på din mobiltelefon.

 • Håll dina platstjänster avstängda på appen. Appen bör aldrig få tillgång till att “kolla in dig”, på vilket ställe som helst, eller kunna spåra din plats. Det är bara allmän kunskap!
 • Det finns oftast ingen anledning till att appen har tillgång till din kamera eller din mikrofon. Om den ber om åtkomst till detta, ta reda på varför.
 • Andra åtkomster som också bör kontrolleras, speciellt på enheter med Android. Det handlar inte alltid om säkerheten, men konstiga åtkomster kan innebära problem. Till exempel, varför skulle din dejtingapp behöva åtkomst till din ficklampa? Hmmm… Vi vet inte heller. Chansen är att det bara är dåligt programmerat. Men i vissa fall kan du utsätta din telefon eller din data för risk.
 • Ge inte ut ditt telefonnummer till personer du träffar. Skapa istället en Google Voice eller ett annat gratisnummer som du kan ge till andra. Om saker och ting går riktigt illa, kan du helt enkelt ändra eller radera ditt nummer.

Att använda din mobiltelefon för att få tillgång till dejtingappar är en bra funktion. Men som med vilken applikation som helst, använd logiskt tänkande och var säker på att du skyddar dig själv.

Håll dig säker: Säkerhetsregler vid dejting online

Vi har bara pratat kort om säkerhet i denna guide, så låt oss ta en lite mer noga titt på några saker du kommer att behöva minnas när du börjar använda dejtingsidor. Dessa är ganska tydliga, men om du har några frågor så är din lokala polisstation faktiskt en bra källa! Rent generellt är säkerhet ganska allmän kunskap när du använder dejtingsidor online. Kom bara ihåg – du känner inte denna person ännu, så ta till försiktighetsåtgärder och håll din personliga säkerhet hela tiden i åtanke.

I ingen specifik ordning, här kommer de!

 • Ge aldrig ut din personliga information online till någon, oavsett hur bra du tror att du lärt känna dem
 • Träffa alltid din dejt på en allmän plats när ni träffas för första gången – inte i ditt hem
 • Se till att du berättar för en kompis vart du är på väg… eller ännu bättre, varför inte gå på en dubbeldejt?
 • Låt inte din dejt veta var du bor, var dina barn går i skola, vilken byggnad du jobbar i… du fattar poängen… tills du känner att denna person är säker
 • Ta alltid med din egen bil – lita inte på någon som du inte känner att “plocka upp dig” eller, ännu viktigare, att “skjutsa hem dig”
 • Håll dig nykter
 • Låt en vän ringa dig under din dejt. Be honom till exempel att ringa dig efter att en timme gått. Om det går bra, toppen! Om det inte går bra, så kan du låtsas att det är en nödsituation i familjen och dra därifrån.
 • Använd logiskt tänkande och gå på magkänsla. Om någonting inte känns bra, så är det en ganska stor chans att det helt enkelt inte är bra.

Frågor och svar: Vanliga frågor om dejtingsidor

Nu när du vet allt som det finns att veta om dejtingsidor, så kanske du har några mer subjektiva frågor som du vill ställa. Här är de mest ställda frågorna om dejtingsidor, och svaren på dessa frågor!

Vilka dejtingsidor är bäst?

Den bästa dejtingsidan är den sidan som du känner dig mest bekväm på, där du hittar kvalitativa matchningar och inte känner dig tvingad till att köpa en prenumeration eller en “anslutningstjänst”. Dejtingsidorna i ditt område i världen kommer att variera från andra områden, så se till att kolla i  några, och välj sedan den som fungerar bäst för dig!

Är det farligt att bli medlem på dejtingsidor?

Det kan vara det. Om du inte är smart så kan du verkligen bli en måltavla för lurendrejare eller värre på dejtingsidor. Det finns ingen garanti online att personer du pratar med är den person de säger att de är. Med det sagt kan du bli en måltavla för en lurendrejare eller värre på matbutiken också! Så använd dig bara av ren logisk och var säker där ute!

Kan jag hitta kärlek på en dejtingsida?

Ja, ja, ja! Det finns flera tusentals personer som har blivit medlem på dejtingsidor, och det finns en riktigt bra chans att din perfekta match är en av dem! Men du kan inte hitta kärlek på en dejtingsida om du inte blir medlem på en dejtingsida, så gå online och börja skapa din profil idag!

Varför ska jag bli medlem på en dejtingsida?

Helt ärligt så bör du bli medlem på en dejtingsida eftersom alla andra är det. Du kommer inte att hitta en dejt om du inte visar upp dig där ute. Så om du är seriös med att leta efter kärlek, så är en dejtingsida absolut det rätta tillvägagångssättet.

Kan jag bli medlem på en dejtingsida helt gratis?

Som vi tidigare nämnt i denna guide, så kan du givetvis göra det. Kom ihåg att vissa sidor kommer att begära en avgift för “anslutningar” och andra saker, men det finns faktiskt sidor där ute som är 100% gratis. Se till att läsa sidans Regler och Villkor när du registrerar dig.

Hur gör jag om jag inte vill betala för dejtingsidor?

Detta är lätt som en plätt: du anger helt enkelt inte dina kreditkortsuppgifter. Vissa sidor vill att du anger ett kreditkort för att få tillgång till en “gratisperiod” eller någon annan fördel. Tänk till innan du gör detta, och kontrollera alltid att företaget är legitimt innan du gör ditt beslut. I slutändan är det ditt val om du vill ange din betalningsinformation eller inte.

Är dejtingsidor för förlorare?

Det är en intressant fråga. För inte så många år sedan sågs dejtingsidor som platser för personer som “inte kunde få en dejt” för att hitta en matchning. Idag är det snarare raka motsatsen. De personer du träffar på dejtingsidor är där av många olika anledningar. De kan vara för upptagna för att gå ut och träffa personer. De kan vara från ett annat område, men planerar att flytta till det område du bor i. Anledningarna kan vara oändliga. Men dessa personer är verkligen inte förlorare! De kan vara upptagna kirurger, blyga tjejer i högskolan eller personer som reser i sitt arbete. Ha ett öppet sinne så kommer du att möta några otroliga personer!

Hur blir jag av med dejtingsidor?

I vissa fall kan du lägga märke till att det är svårare att bli av med vissa dejtingsidor än andra! Det är oftast sant vid de sidor som tar betalt för medlemskap – ibland finns det en kundtjänst eller någon annan funktion som måste kontaktas. I de flesta fall behöver man helt enkelt besöka sidans Frågor och Svar så kan du där lära dig hur du raderar ditt konto från en viss dejtingsida.

Finns det dejtingsidor överallt?

Tja, vi kan inte säga helt säkert att de är tillgängliga i alla länder runt om i världen. Men vi kan säga att det är nästan så! Dejtingsidor har blivit väldigt populära, allt från webbplatser som liknar sociala medier till mer utvecklade sidor som kan matcha. Det finns till och med webbplatser som “kategoriserar” dina matchningar åt dig, och vissa av dem gör det genom att låta riktiga personer titta på din profil och hitta en matchning! Med det sagt är dejtingsidor tillgängliga nästan överallt, och de är extremt populära!

Finns det någonting annat jag behöver veta om dejtingsidor?

Ja! De är roliga! Nu vet du nästan allt det finns att veta om dejtingsidor. Du vet hur man skapar en profil, att det finns många webbsidor som passar olika intressen och grupper, och att du bör tänka på säkerheten när du besöker och registrerar dig på dejtingsidor. Men du kommer inte förstå hur roligt det är att faktiskt besöka en sida och chatta med en matchning innan du testar det! Även om du inte träffar en matchning direkt, så kommer du att träffa personer som du annars aldrig skulle träffa, och du kanske får några nya vänner i samma process! Så kör på och skapa din profil, börja leta igenom potentiella matchningar och ha kul! En helt ny värld av dejting väntar!

You might also like