14 Strategier för hur man hittar en man

När du var en liten flicka, drömde du om det perfekta sagobröllopet? Eller kanske du ville rymma bort till någon tropisk ö och återvända först när du hittat mannen i dina drömmar.

Kanske du är den typen av person som helt enkelt ser äktenskap som en sorts stabilitet. Trots all är tanken på en livspartner väldigt tilltalande, oberoende vem du än råkar vara.

Om du har drömt om att gifta dig men fortfarande väntar på att bära en ring, var inte orolig! Det är aldrig för sent att hitta en man. I denna artikel ska vi prata om:

 • De bästa sätten att hitta en äkta man för dig som inte ännu är gift
 • Var man ska söka efter kärleken när man fortfarande är singel
 • Hur man kan förbättra sina chanser för att bli förlovad och gift

Är du less på att vara singel? Läs vidare! Låt oss utforska de bästa strategierna för hur man hittar en äkta man!

1. Skapa en nätdejtingprofil.

Om du är singel, finns det en orsak till det. Nej, vi säger inte att det är något fel på din personlighet! Vad vi menar är att din livsstil bara inte har råkat sätta dig på rätt plats vid rätt tillfälle för att hitta en äkta man.

Kanske jobbar du långa dagar och kommer hem utmattad på kvällen. Kanske är du blyg och känner inte för att vara social eller att nätverka. Oavsett orsak, så är du inte gift ännu på grund av att det är någonting du måste börja göra annorlunda.

Om du är introvert eller bara inte har så mycket tid över till att “mingla”, finns det en lösning: nätdejting. Välj ut en dejtingsida eller två, och skapa en profil! Ladda upp en snygg bild och berätta om dig själv. Beskriv sedan kort vilka egenskaper du är ute efter i en partner.

För att uttrycka det annorlunda, du kan inte träffa din framtida man om du inte visar upp dig. Att skapa en dejtingprofil på nätet är det enklaste sättet att göra detta!

2. Se till så att din dejtingprofil är tydlig.

Om du aldrig har provat på nätdejting är det en sak som du bör vara medveten om: vissa där ute är bara ute efter en engångsgrej eller en flört. Det är egentligen inget fel med det, men om du matchas ihop med någon av dessa personer kommer det bara att leda till förvirring och besvikelse.

När du skapar din nätdejtingprofil, var väldigt tydlig med dina mål. Låt potentiella partners veta att du inte bara är ute efter ett tillfälligt förhållande, utan att du, med den rätta personen, är redo att satsa på lång sikt.

Var inte påstridig eller för drivande. Det uppfattas bara som beroende, och är väldigt oattraktivt för potentiella partners. Var realistisk när du beskriver vad du letar efter, och berätta att du är villig att göra en ansträngning för att få ett fungerande förhållande.

3. Att göra en ansträngning är viktigt.

För tänk på att det inte finns några magiska förhållanden som bara fungerar utan ansträngning. När du väl har matchats ihop med någon som verkar passa dig bra, kommer du behöva anstränga dig för att få förhållandet att fungera.

Men att jobba på ett förhållande bör aldrig innebära att göra drastiska förändringar på dig själv. Som ett generellt exempel, så bör du inte byta religion eller politisk ståndpunkt bara för att din partner vill att du ska göra det.

Ingen är dock perfekt. Det finns saker man kan ändra på för att ett förhållande ska gå smidigare. TIll exempel, sluta bita på naglarna. Eller kom ihåg att din partner gillar att ha fem minuter att koppla av efter en lång dag på jobbet.

Det finns alltid någonting man kan göra som en extra ansträngning för att få ett förhållande att funka. Om du inte är villig att göra detta, kommer förhållandet inte att hålla. Punkt och slut.

4. Tänk på varför du vill gifta dig.

Äktenskap garanterar inte lycka. Det är ett faktum man kan se bara genom att titta på den ökande skilsmässostatistiken.

Vilka är dina orsaker till att vilja gifta dig? Är det för att du tänker att det är “nästa steg i livet”? Är det för att du vill ha barn? Är det på grund av press från familjen? Eller vill du hitta en partner du kan dela ditt liv med?

Det finns egentligen inga “felaktiga” skäl till att vilja gifta sig. Det som är viktigt är att du vet vilka dina specifika orsaker är. Inse att äktenskap inte är någon snabbfix av andra problem i ditt liv – det är inte mer än rättvist mot både dig själv och din partner.

5. Singel? Ta dig ut!

Vi har redan pratat om att sätta upp en nätdejtingprofil. Det är, tveklöst, det enklaste sättet att träffa en partner. Faktum är att undersökningar har visat att en av tre förhållanden börjat på nätet.

Men trots detta kan det verkligen inte skada att ta sig ut lite. Men du behöver inte gå på klubbar eller barer! Om barer inte är din grej, prova någonting annorlunda. Gå med i en klubb för löpare, eller gå till en hundpark med din vovve. Du vet aldrig vem du kan komma att springa på när du tar dig upp och ut ur huset!

Du måste inte blanda in dina vänner, men det kan dock verkligen vara till hjälp när du är ute efter ett förhållande. De kan hjälpa dig att kolla läget, och om inte annat så kan de åtminstone ge dig fler tillfällen att ta dig ut!

6. Ser du någon du gillar? Låt honom veta det!

Det går en smal gräns mellan att vara påstridig och visa intresse för någon. Men ser du någon som du tycker är attraktiv, oavsett om det är på nätet eller personligen, måste du låta honom veta det!

Det första du behöver göra är att säga hej! Kallprat är okej. Om ni träffas personligen, skapa ögonkontakt. Börja prata och var inte rädd för att fråga efter hans telefonnummer. Det absolut värsta som skulle kunna hända är att han kanske säger nej.

Än sen då?

Vitsen är att du inte kan skapa något band med någon om du inte tar mänsklig kontakt. Så ta dig ut, sträck ut handen och introducera dig själv!

7. Självförtroende är det viktigaste.

Oavsett om du är singel eller i ett tillfälligt förhållande, är det viktigt att du visar självförtroende. Det innebär inte att du ska vara arrogant eller högfärdig. Självförtroende tar andra former:

 • Var stolt över ditt utseende.
 • Utveckla dina intressen, oavsett vilka de är.
 • Hitta nya hobbies.
 • Le! (Detta är ett bra sätt att visa självförtroende på).
 • Stå rak i ryggen och skruva inte på dig.
 • Se andra i ögonen när du pratar med dem.

Återigen, självförtroende är inte samma sak som arrogans. Faktum är att det är någonting helt annat. När du visar andra att du värdesätter dig själv, kommer de också att inse att det finns mycket att värdesätta hos dig.

8. Känn dig själv, och tappa inte bort dig.

Det är så lätt, när man väl dejtar eller är i ett förhållande, att tappa bort sig själv. Hur många gånger har du hört att gifta människor är frustrerade? Kanske brukade hon gå på pedikyr varje vecka med tjejkompisarna. Eller kanske hans grej var söndagssporten.

Tappa inte bort dig själv i dina försök att hitta en man. Det funkar inte. Försumma inte dina egna rutiner, hobbies, intressen och vänner. Vill han att ni ska åka och fiska på lördag? Säg nej – det är din dag med tjejerna. Men du skulle gärna åka på söndag istället.

Avvisa honom inte varje gång han frågar om ni kan göra någonting, men var inte rädd för att säga “nej” ibland. Att tappa bort sig själv i ett förhållande leder bara till förbittring och, slutligen, slutet på förhållandet.

9. Var ärligt, innerligt 100% dig själv.

Är du naturligt utåtriktad? Älskar du att sträckkolla på Netflix på fredagskvällar? Skulle du hellre dö än att gå på nattklubb?

Skratta inte åt skämt du tycker är stötande. Skoja inte om det inte är din grej. Låtsas inte att gilla sushi om du tycker det är äckligt. Men var ändå öppen för att prova på nya saker!

Du fattar – var ärlig med dig själv. Om du försöker förändra dig så att du ska passa din partners beskrivning av “den perfekta dejten”, kommer du att bli frustrerad och arg i slutändan.

Detta är sant oavsett om du bara träffar någon eller dejtar någon exklusivt. Och det är också sant att du inte kan förändra någon annan! Om du ser personlighetsdrag i din partner som du bara inte kan stå ut med, kan det vara dags att gå vidare. Tänk på att ett äktenskap är ett partnerskap och att det kräver arbete. Men det bör aldrig innebära att du ändrar på dig själv för någon annans skull.

10. Det går inte att skynda på perfektion.

När du först börjar dejta, eller när du påbörjar ett förhållande, kan det vara lätt att du har lite för bråttom. Trots allt så gillar du verkligen den här killen. Du vet att han verkligen gillar dig också. Det är väldigt lockande att börja antyda om giftermål, eller om att flytta ihop. Även “Ä”-ordet kan komma för snabbt!

Tyvärr finns det många män som skyggar för denna typ av saker. Många män tycker om att ta det långsamt. Till exempel, även om han faktiskt älskar dig, kanske han inte är redo att säga det än.

Var försiktig, och tänk efter innan du tar upp ämnet “för alltid”. Även bara samtalet kan göra en man nervös. Hellre än att närma sig honom med idén om att bo ihop eller om äktenskap, ta ett steg tillbaka och överväg huruvida ert förhållande faktiskt kommit till den punkten.

Det är så klart okej att fråga honom vad han tycker. Men det finns olika sätt att göra detta på. Hellre än att fråga: “När tycker du att vi ska börja prata om äktenskap”, ta ett annat tillvägagångssätt. Ta reda på hans tankar om det genom öppen och ärlig konversation. Det är trots allt det som är vitsen med dejting.

11. Dela dina intressen med honom, och delta i hans.

När man börjar lära känna en person är det viktigt att prova på nya saker. Detta betyder inte att göra saker man inte är bekväm med – inte på något sätt. Men låt oss säga att han är en entusiastisk fotograf. Låna en kamera och gå ut i terrängen med honom. Älskar du konståkning? Övertala honom att följa med dig.

Att dela intressen och aktiviteter är bra av tre anledningar:

 • Det låter er lära känna varandra bättre.
 • Det låter dig lära känna dig själv bättre.
 • Det introducerar er båda till nya aktiviteter som ni, bokstavligen, kan ägna en livstid till att njuta av tillsammans!

Dessutom, det finns inget som gör att ett förhållande stagnerar mer än att bara sitta och göra ingenting. Ta er ut, även om det bara är för att prova på en ny filmgenre, och gör saker tillsammans. Ni kommer att lära er mycket om varandra genom detta!

12. Det är dags att träffa vännerna!

När du har börjat lära känna din kille lite bättre, presentera honom för dina vänner. Du kommer inte att ångra det.

Dina vänner har en anmärkningsvärt mystisk förmåga att kunna peka ut vad som är fel med den person som du dejtar. Tro oss, det är sant. Genom att presentera din partner för dina kill- eller tjejkompisar, kommer du att få ett lite mer objektivt perspektiv utifrån, angående om denna kille är bra för dig.

Du kommer också att få se hur han interagerar med dina vänner! Är han vänlig med dem? Är han vresig eller avståndstagande? Om han behandlar dina vänner med respekt är detta ett gott tecken! Om han helst inte vill prata med dem eller vara med dem, kan det vara ett tecken på ett mer djupliggande problem.

Var inte orolig – dina vänner kommer också att säga till dig vad som är bra med din partner. De kommer att hänföras när han öppnar bildörren för dig och skratta gränslöst åt hans skämt. Du kommer att lära dig mycket om huruvida denna kille är rätt för dig genom att bara observera dina vänner.

13. Du behöver träffa hans vänner också.

“Du bedöms enligt det sällskap du har omkring dig”.

Sannare ord har aldrig uttalats, så det är viktigt att du träffar din partners kompisar. Vilka är de? Hur beter de sig? Är de singlar och lever ungkarlsliv? Eller är de stadgade med fru och barn?

Att lära känna de människor som din partner har omkring sig kommer att ge dig en stor portion insikt angående vilken typ av person han är. Det är sannolikt att han har några historier att berätta om sig själv också. Lyssna!

14. Om du inte lyckas med en gång…

Du vill gifta dig. Vi fattar det. Att ha en partner att “göra livet” med har antagligen varit en dröm du haft sedan barnsben.

Men sannolikheten att den första killen du träffar kommer bli din äkta man är väldigt liten. Du kommer måsta behöva skilja agnarna från vetet. Med andra ord, du kommer antagligen vara tvungen att säga hejdå till några grodor innan du träffar din prins.

Det är okej! Kom ihåg att ett äktenskap varar för livet. Du vill vara 100% säker på att mannen du gifter dig med är den rätte. Troligtvis är han inte perfekt. Men att ha överseende med smutsiga handdukar på golvet är ett lågt pris att betala när du har hittat någon du är kompatibel med.

Sammanfattning

När du vill gifta dig kan det kännas som att det inte kan hända fort nog. Men du måste komma ihåg att förhållanden tar tid, ansträngning och lite tålamod.

Slappna av. Ta det lugnt. Du har, bokstavligen, hela ditt liv på dig. Skynda inte in i ett äktenskap för att du känner att du måste. Bygg i stället stabil relation baserad på vänskap, tillit och kommunikation. Ett friskt och ly

You might also like