“Kommer jag någonsin att hitta kärleken? – 25 Sätt att Hitta den Snabbare

Har du letat efter kärleken ett tag och det känns som att du aldrig kommer hitta den? Eller kanske den “rätta” personen bara inte finns därute?

Misströsta inte! Din perfekta matchning finns därute! Många vet bara inte riktigt var man ska leta, eller hur man ska göra för att börja prata med personen man är intresserad i.

I denna artikel ska du få lära dig:

  • Vilka ställen man ska leta på för att hitta den perfekta matchningen
  • Hur man tar kontakt med någon man är intresserad av
  • Var man inte ska leta efter kärleken

Dejting är spännande, men är du redo att träffa den där speciella personen för att slå dig till ro, läs vidare. Detta är vad du behöver känna till när du undrar över ifall du någonsin kommer att kunna hitta kärleken.

1. Sök efter din kärlek på nätet!

Det är många som ser ner på dejtingsidor. Och det är sant att vissa dejtingsidor är mer angelägna om att bara få dig att börja abonnera än att matcha dig med din partner. Men var bara lugn. Inte alla sidor är så!

Din perfekta matchning finns där ute. Men om du bor i London och hon bor i Glasgow, är chanserna inte så stora att ni ska springa på varandra! Använd dejtingsidor för att utöka den enklaste biten av ditt letande – geografin!

2. Skapa en suverän onlineprofil.

Det finns en massa appar där du kan “swipa höger” eller “klicka nej” på en potentiell partner baserat endast på foto. Och visst, du kanske är snygg som en fotomodell. Men när din potentiella partner väl har swipat höger, vad kommer han eller hon att se?

Din rubrik och profilbeskrivning är precis lika viktiga (om inte ännu viktigare än) som din profilbild. Var ärlig om dina intressen och livsstil, men gå inte för mycket in på djupet. Trots allt vill du ju att din partner ska vilja ställa frågor!

3. Låt din personlighet glänsa!

Om du väljer att leta efter din potentiella partner på nätet, var inte rädd för att visa din personlighet! Om du är naturligt rolig eller har ett skarpt sinne eller är är sarkastisk, visa det både på din profil och i dina samtal med din potentiella partner. Om du har en mer allvarlig personlighet, försök inte vara rolig. Det kommer bara sluta med att du verkar falsk.

4. Var smart angående din profil.

Det finns faktiskt beprövad statistik angående nätdejtingprofiler som du kan vara intresserad av att höra. Till exempel kommer du att ha större framgångar med nätdejting om ungefär en tredjedel av din profilbeskrivning beskriver vad det är du letar efter.

Du bör också visa upp din bästa sida, men skryt inte! Om du är en högt uppsatt chef kan du säga det. Men var ödmjuk om det, och balansera det genom att nämna att du till exempel alltid kör för långsamt.

Och ett annat roligt faktum: visste du att det är mer sannolikt att du blir kontaktad av potentiella dejter om ditt användarnamn börjar med en bokstav “högt upp” i alfabetet? Så var klok när du väljer användarnamnet!

5. Faktiskt, angående användarnamnet…

När du väljer användarnamn, ta inte bara det du får automatiskt från sidan. De flesta dejtingsidor kommer ge dig ett namn i stil med DejtingAnvändare93849. Inse fakta. Det är tråkigt.

Välj någonting som beskriver vem du är, vem detta än må vara! HippieBruden? BokmalsKillen? LineDancePro?

Låt ditt användarnamn uttrycka den du är, och glöm inte att skapa ett som är lätt att komma ihåg.

6. Ta dig ut oftare!

Medan din nätprofil håller på att matchas, ta dig ut ur huset! Du kommer inte att träffa någon genom att sitta på soffan hela dagen. Du behöver inte gå till någon klubb eller bar – att bara ta hunden till hundparken kan göra så att du möter människor du redan har någonting gemensamt med!

Kom ihåg också det som var det viktigaste: håll dig till dina intressen. Om du till exempel inte är religiös, försök inte träffa någon på ett bönemöte! Ingen sportfan? Fotbollsmatchen är inte rätta stället för dig!

7. Överväg speeddejting.

Speeddejting finns i många olika former. Vanligtvis är det en grupp med människor som träffas vid lunchtid. Man har kring fyra minuter på sig att interagera med mellan sju till ett dussintals andra människor som också är intresserade i speeddejting.

Speeddejting är bra eftersom det inte kräver så mycket tid. Man behöver inte oroa sig över långa middagar där man upptäcker att man inte har någonting gemensamt med dejten. Det är bara fyra minuter! Vem som helst kan göra det!

8. Jobba på dig själv.

Detta kanske låter klyschigt, men det är något som är sant! Om du inte är nöjd med dig själv, kommer du inte ha något självförtroende. Om du inte känner att du har något att erbjuda en partner, kommer han eller hon inte heller att tycka det!

Du behöver inte vara arrogant. Men en liten portion självförtroende kommer man långt på när man vill visa en eventuell framtida partner att man är het och attraktiv. Gör det du behöver göra! Gå på gym för att öka självförtroendet (och energin) eller gå med i någon förening för att lära dig en ny färdighet, vare sig om det är att bygga modelljärnvägar eller att dansa salsa!

9. Var medveten om vad du vill ha i en partner.

Vill du att din partner ska se bra ut? Ja, klart du gör. Men skönhet är subjektivt. Tänk bortom det fysiska och fundera på vad du verkligen vill ha i din partner.

Det kan bokstavligen vara vad du vill. Ingen kommer att döma dig! Intelligens, politisk skicklighet, pengar, känslighet – alla är legitima egenskaper. Men du måste veta vad det är du letar efter för att kunna hitta det.

10. Var medveten om vad du vill ha.

Om du går på läkarprogrammet, tänk efter två gånger innan du dejtar någon som inte har samma drivkraft som du. Om du har ett vanligt dagtidsjobb och sedan kommer hem och slappar med lite videospel, tänk efter två gånger innan du dejtar någon som går läkarprogrammet.

Ni behöver inte båda vilja ha exakt samma sak. Men om din dröm är ett hus i förorten och sex ungar, kommer du sannolikt inte att passa bra ihop med någon som vill resa runt i världen.

11. Ignorera inte dina instinkter.

Dina instinkter kan visa både och. Du kan träffa någon och tänka: “Wow! Jag gillar verkligen den här tjejen! Jag skulle vilja lära känna henne bättre!”

Omvänt kan du även träffa någon och tänka: “Hm, det är någonting skumt med denna kille.”

Ignorera inte dina instinkter. Lita hela tiden på dessa medan du går framåt med förhållandet. Som Maya Angelou säger: “Om någon visar dig vem de är, tro dem.“

12. Låt inte det förflutna bestämma din framtid.

Oavsett om du använder dejtingsidor på nätet eller träffar människor personligen är det viktigt att komma ihåg att historia är historia. Var ditt ex otrogen mot dig? Det innebär inte att denna kille kommer att vara det. Lämnade din senaste partner dig utan förklaring? Denna tjej kommer förmodligen inte att göra det.

Det är okej att lära sig från det förflutna. Faktum är att det är viktigt att man gör det! Men varje nytt förhållande är en ny början, så låt inte dina gamla förhållanden påverka ditt nuvarande.

13. Känn till oddsen.

Om du letar efter kärleken i en grupp med 20 intressanta personer, är oddsen att du ska hitta någon som matchar dig ganska små. Om du utökar sökningen till att innefatta de miljoner människor som finns på nätet, stiger oddsen exponentiellt.

Visste du att över 49 miljoner människor har provat på nätdejting? Det är en stor pool med potentiella matchningar! Den perfekta mannen eller kvinnan finns där ute, och oddsen är stora att de är på nätet och letar efter dig!

14. Överväg att betala för nätdejting.

Nätdejting dras med ett stigma – som vi nämnde, tänker många ofta att dessa sidor bara är ute efter att ta dina pengar. Det är inte helt sant.

Visst måste nätdejtingsidor dra in en vinst. Men de flesta erbjuder gratis tjänster också. Genom att använda dessa gratis tjänster kan du kolla in intressanta matchningar baserat på saker som religionstillhörighet, var de bor, antal barn och till och med om de är rökare. Generellt brukar man kunna kontakta de personer man tycker är intressanta. Man kan skicka dem ett meddelande och säga att man är intresserad och även chatta lite, helt utan kostnad.

Betalda abonnemang innefattar dock fler alternativ. Man kan matcha sig med fler människor, det finns fler sätt för kontakt och, viktigast av allt, de betalda alternativen utesluter inaktiva profiler.

15. Leta efter andra med betalda medlemskap.

Potentiella partners som har betalat för sin nätdejting är mer seriösa. De vill verkligen träffa någon, och denna någon kan vara du!

När du skrollar genom dejtingsidorna, titta efter om dina matchningar har betalat för något abonnemang eller andra tjänster på sidan. Om de har det betyder det att de är seriösa och det betyder också att de nyligen varit aktiva på sidan!

16. Kallprata.

När du står i hissen med den där heta killen från tredje våningen, säg hej! Skapa ögonkontakt och ge honom en komplimang. Men var äkta – en falsk komplimang syns på långa vägar.

Kallprata sedan lite. Om du måste, prata om vädret eller matchen igår. Men om du kan, var lite mer kreativ. Denna lilla stund med kallprat kan leda till en livstid med konversationer!

17. Gå till de ställen där dejterna är.

Vi gillar verkligen nätdejting. Chanserna är enorma att man hittar sin passande partner på nätet, men sitt inte bara och vänta på att emailen ska droppa in.

Det finns massor av ställen dit du kan gå för att träffa människor du passar ihop med. Prova på jobbrelaterat nätverkande. Börja gå på gym. Börja med karaoke. Eller volontärarbeta för någon ideell organisation. Om du är där dejterna är, är det mer sannolikt att du kommer träffa någon som du kan skapa band med.

18. Var realistisk.

Kärlek vid första ögonkastet händer sällan. Chanserna att du faktiskt ska råka springa på din framtida make eller maka på flygplatsen är, ärligt talat, nära obefintliga.

Oavsett om du letar efter kärleken på nätet eller personligen, kom ihåg att kärlek tar tid. Var tålmodig och fokusera på de egenskaper som du letar efter i en partner. Du kommer matchas med din perfekta make innan du vet ordet av.

19. Var inte fixerad.

Det är väldigt viktigt att du kommer ihåg att fortsätta med andra aspekter av ditt liv, även samtidigt som du letar efter kärleken.

Det finns två orsaker till detta. För det första, som vi precis nämnde, så tar kärleken tid. Om du fixerar vid att hitta den perfekta partnern kan det göra att du blir nedslagen om du inte hittar honom eller henne direkt.

För det andra, och än viktigare; att vara fixerad vid dejting gör att du verkar desperat. Inte en enda person på denna planet vill dejta någon som är desperat, så genom att fokusera för mycket på att hitta en dejt, gör detta faktiskt så att du motar bort dem.

Fortsätt med det där “andra”. Gå på vandring med tjejerna eller ta en drink med killarna från jobbet. Även samtidigt som du gör detta, finns möjligheten att du kan träffa din matchning!

20. Var inte rädd för att dejta flera.

Givetvis kommer du när du träffar dina drömmars man eller kvinna inte längre vilja dejta. Men fram tills dess, lägg inte alla dina ägg i en korg!

Var tydlig på allra första dejten att du dejtar flera människor, men att om förhållandet blir seriöst kommer du att sluta med det. Låt din dejt veta att han eller hon har valet att göra detsamma.

Genom att hålla dejtingalternativen öppna ger du dig själv större möjlighet att träffa den perfekta personen. Även om vi verkligen står bakom monogami, behöver man inte nödvändigtvis gå in i ett exklusivt förhållande med en enda person direkt från början.

21. Var tydlig med dina avsikter.

Det är många som går med på dejtingsajter för att träffa andra planlöst. Även om de är seriösa i att hitta en partner, är de inte nödvändigtvis seriösa i att slå sig till ro med en enda person.

Din profil och dina konversationer bör vara väldigt tydliga angående vad det är du söker. Om du vill ha ett långsiktigt förhållande, säg det. Om du letar efter en reskompis, säg det. Att vara ärlig med  detta ända från början förhindrar en massa hjärtesorg i ett senare skede.

22. Tänk noga efter innan du dejtar kompisar.

Detta gäller även vänners vänner. Även om vänskap är grundläggande för alla stabila förhållanden, kanske det inte är det bästa att dejta en vän du haft sedan lång tid tillbaka. Det är antagligen heller ingen bra idé att dejta någon annan i din sociala krets.

Vi kan uttrycka det så här: när du dejtar utanför din sociala krets, kan du alltid introducera din partner till den senare. Men om du dejtar inom kompiskretsen, kan det bli struligt om det inte funkar. Med vänners vänner kan du ställas inför ett liknande problem: du kan springa på dem efteråt, vilket kan skapa en del sociala pinsamma situationer.

23. Sluta upp att leta efter perfektion.

Alla har haft en dålig dag någon gång. Alla behöver borsta tänderna på morgonen. Alla kan råka ut för en avstickande finne.

Om du letar efter perfektion kommer du aldrig att hitta kärlek. Vi är mänskliga, och människor är inte perfekta. Sätt sökandet efter den “perfekta personen” åt sidan och fokusera istället på att hitta den “perfekta partnern”.

Din perfekta partner kan ha en lucka mellan framtänderna. Han kan vara kortare än 1,80 meter. Det är okej! Ingen är perfekt – inte du heller. Om alla letade efter perfektion, skulle ingen hitta kärleken.

24. Försök inte förändra dig själv.

Lyssna nu. Om du röker ett paket cigg om dagen och hänger i baren alla kvällar i veckan, kanske detta inte är så attraktivt för potentiella partners. Om du är arbetsnarkoman som inte har tid för social interaktion, kan även detta vara ett problem. Alla har antagligen en eller två vanor som de kan jobba på och förbättra.

Men förändra inte din personlighet för att möta någon annans behov. Låt oss säga att du tycker om katter. Om någons nätprofil säger att de hatar katter, är detta uppenbart ingen bra matchning för dig. Detsamma gäller personliga egenskaper. Om du är en naturligt lugn och avslappnad person, kanske någon med hett temperament inte är rätt för dig.

Som vi nämnde tidigare, bara var dig själv. Genom att vara självsäker i dig själv, kommer du ha större chanser att hitta kärleken.

25. Använd det sunda förnuftet.

Oavsett vad du än gör, kom ihåg detta: kärleken är inte lösningen till allt! Om du är olycklig och tror att en partner kan avhjälpa detta, kan du inte ha mer fel!

På samma sätt är det viktigt att komma ihåg att fysisk attraktion och kärlek inte är samma sak. Det är självklart hjälpsamt om man är fysiskt attraherad av sin partner! Men missta inte detta för kärlek.

Använd ditt sunda förnuft och instinkter när du letar efter kärleken. Du kommer att hitta kärleken om du försöker tänka lite smart kring det.

Sammanfattning

Kommer du att hitta kärleken? Ja! Men kärlek är ett lotteri. Om du sitter hemma och tittar på serier på Netflix, är sannolikheten stor att du inte kommer att hitta din perfekta matchning inom den närmaste framtiden.

Men när du tar dig ut, står oddsen till din fördel! Gå ut på nätet och skapa en bra dejtingprofil. Gå sedan ut och träffa andra människor som delar dina intressen. Att hitta kärleken är inte kärnfysik – försöker du medvetet tänka efter hur du ska göra det, kommer du att hitta någon att dela ditt liv med snabbare än du tror!

You might also like