Hur man skapar en grym dejtingprofil

Så du har bestämt dig för att prova på nätdejting! Mycket bra beslut! Det finns miljontals människor på nätet som letar efter en partner, och chanserna är stora att du kommer att hitta din perfekta matchning där ute!

Om du aldrig har provat på dejtingsidor förr, kanske du är lite osäker på vad man exakt bör sätta in i profilen. Du vill “sälja” dig själv som en passande matchning, eller hur? Men hur mycket är för mycket?

Var inte orolig! I denna artikel kommer du att lära dig:

  • Vilken information du bör ha med i din nätdejtingprofil
  • Vilken information du inte bör ha med
  • Hur du får din dejtingprofil att sticka ut från mängden

När du väl valt din nätdejtingsida, läs vidare! Använd dessa tips och tricks för att bygga den perfekta profilen som hjälper dig få i land dina första dejter!

1. Välj en riktigt bra profilbild.

Vad säger profilbilden på din dejtingsida om dig? Ler du? Är du djupt försjunken i tankar? Sitter du och pluggar för juristprovet? Vad du än väljer för bild, se till så att den uttrycker vem du verkligen är.

Tänk på att det är mer sannolikt att potentiella matchningar ska klicka på din profil om din profilbild är en närbild. I de flesta fall betyder detta att det är ditt soliga, glada leende som ska vara i fokus. Det betyder också att actionfoton inte är intressanta. Så även om du har det där snygga klippdykningsfotot, är det antagligen bäst att spara det till ett tillfälle när du kan berätta historian bakom det.

En annan aspekt av profilbilden som många inte tänker på är andra människor. För sjutton, snälla låt bli att lägga upp en bild på dig och ditt ex. Män, ha inte med tjejkompisar på bilden. Och kvinnor, välj ett foto där din wingman inte är med.

Helt enkelt ska ditt profilfoto vara på dig – punkt, slut. Borsta tänderna, kamma håret och le! Din profilbild är det första intrycket, så gör ett bra sådant.

2. Välj ditt användarnamn med omsorg.

Generellt så när du väl har valt en tagg, eller användarnamn, är du låst vid detta.  Du kan ändra fotot om det inte ger dig de resultat du vill. Men ditt användarnamn är ditt för alltid, så detta vill du gärna lägga ner lite tankekraft på.

För det första, undvik att ta ett namn som eventuellt kan vara stötande. Som regel bör ett användarnamn inte innehålla något hatfullt eller nedsättande. Det är bara bättre så, för alla.

För det andra, försök att inte välja ett användarnamn som begränsar dina potentiella matchningar. Om du till exempel är “DykarHans” eller “HundälskarJenny” kanske du begränsar dina utsikter utan att du inser det.

För det tredje, ta inte det automatiskt skapade användarnamnet! Rob285927385 är inte en tagg som dina eventuella framtida partners kommer att komma ihåg. Och ärligt talat, det är tråkigt!

Så vad ska man välja? Ja, vad du vill! KäckaRebecka, SimmarMedMånen… vad du än tycker passar dig! Gör det unikt och enkelt att komma ihåg, så är du sedan redo att sätta igång!

3. Beskriv dig själv… och var ärlig!

Efter att du valt din profilbild, kommer du bli ombedd att beskriva dig själv för dina potentiella dejter. Så vad ska man ha med och vad bör man låta bli att nämna? Ja, det får du själv välja.

Många känner vissa förbehåll inför att lägga in religiös eller politisk tillhörighet i sin profil. Detta känner du själv – om dessa saker är viktiga för dig, kan du välja att ha med dem. Om det är någonting du hellre diskuterar vid ett senare tillfälle, utelämna det.

Du kommer också att noggrant behöva överväga huruvida du vill berätta ifall du har barn eller inte. Detta är, återigen, någonting du själv får bestämma.

Slutligen, släpp loss! Berätta för dina potentiella partners om den där gången då du besteg Mount Everest (men bara om du faktiskt gjort det) eller om att du läser tvåhundra böcker om året. Dela med dig av de saker som är viktiga för dig, och utelämna de saker som inte är det. Det kommer att komma senare tillfällen att prata om dem.

4. Beskriv din perfekta partner.

Du måste hitta en balans mellan att beskriva dig själv och beskriva din ideala partner. Och det är viktigt att du tänker utanför ramarna.

I stället för att beskriva hur din dejt ska se ut, fokusera på egenskaper som du skulle vilja att din partner hade. Exempel på dessa skulle kunna vara:

  • Driven
  • Empatisk
  • Avslappnad
  • Spirituell
  • Atletisk
  • Gillar naturen

Du fattar! Försök att undvika adjektiv som beskriver fysiskt utseende. Gillar du rödhåriga? Du kan nämna det i din profil. Men att tjata om fysiska attribut är avtändande, och det kommer att kraftigt begränsa din “dejtingpool”.

5. Säg vad du menar, och mena det du säger.

Damer och herrar, var inte vaga i era profiler. Det finns inte mycket som är mer irriterande än att läsa en profil som säger att du gillar att “resa” och sedan bli avslöjad att du inte ens lämnat din hemort. Snälla, var specifik!

“Jag har varit i tio länder i Europa och 35 amerikanska stater. Jag älskar att lära mig om nya kulturer!”

I stället för “Jag älskar naturen”, kan du prova på någonting lite annorlunda. “På vår första dejt skulle jag vilja åka och fiska med dig. Sedan lagar vi middag på fångsten”!

Återigen, du behöver inte avslöja alla dina hemligheter – trots allt, dejting handlar om att lära känna varandra. Men ju mer specifik du är i din nätdejtingprofil, desto större sannolikhet är det att du kommer attrahera rätta matchningar.

6. Var alltid vänlig. Alltid.

Ohyfsade och offensiva hatfulla uttalanden är aldrig, någonsin, sexigt. Även vissa typer av sarkasm kan upplevas offensivt för vissa människor. När du skapar din nätdejtingprofil, bör du vara extra noggrann att undvika dessa saker.

Så du är sarkastisk till din natur, eller? Det är okej. Det kan du faktiskt säga i din profil. “Jag älskar humor, och har en tendens att skratta högre åt sarkasm”. Det finns ingen anledning till att faktiskt vara sarkastisk i din nätdejtingprofil.

Det du behöver komma ihåg är detta: din profil ska attrahera grymma människor, inte stöta bort människor du inte gillar. Håll det i minnet när du skriver din profil. Undvik att säga saker som: “Jag hatar hundar – hundmänniskor behöver inte höra av sig!” Det är bara oförskämt.

Om du är osäker på ifall någonting kanske är opassande för din dejtingprofil, är det bästa att bara inte nämna det överhuvudtaget.

7. “Med lite hjälp från dina vänner…”

En av de svåraste sakerna för många är att skriva objektivt om sig själva. Det gäller både introverta och extroverta, och oavsett om man har mycket eller lite självförtroende.

Det är här dina vänner kan hjälpa till. Om du känner dig bekväm med att dina vänner vet att du provar på nätdejting, fråga dem om hjälp! De som känner dig bäst kan förse dig med några adjektiv som beskriver dig bra. Och du kan bli förvånad över vilka adjektiv de kommer komma på!

Du kanske till exempel tycker att du är organiserad. Dina vänner kanske beskriver dig som pedant. Tycker du att du är för blyg? Dina vänner kanske beskriver dig som reserverad.

Fråga runt bland dina vänner se om de vill hjälpa dig skapa en nätprofil. De kan ha vissa inblickar i din personlighet som du aldrig har tänkt på förut.

8. Men inte för mycket hjälp.

Med detta sagt, råder vi dig att inte låta dina vänner skapa din nätdejtingprofil till dig. Det finns några orsaker till detta, men de mest uppenbara är att endast du vet vad du letar efter i en dejt.

Du vet vilken historia du vill berätta, och det gör kanske inte dina vänner. Du vet vilken typ av personlighet du vill attrahera medan dina vänner kanske bara har en liten aning.

Låt dina vänner titta på när du skriver din profilbeskrivning. Men lägg inte över allt i deras händer. För på så vis kanske det kommer ge dig en massa “matchningar” som inte passar din idé om den ideala partnern.

9. Hyr in din grammatiklärare.

Okej, du behöver kanske inte gå så långt. Men snälla. Om du inte gör någonting annat, så kontrollera åtminstone din profil efter grammatiska fel och tydliga stavfel. Sådana uppenbara fel i din dejtingprofil säger en sak till dina eventuella dejter: Jag bryr mig inte. 

Lägg ner mycket tid på din profil. Beskriv dig själv korrekt och berätta vad du letar efter. Läs igenom det, och läs det sedan igen. Slutligen, be någon korrekturläsa det och rätta eventuella stav- och språkfel innan du trycker “publicera”.

10. Uppdatera regelbundet din profil.

Om du har tur, kommer du hitta din perfekta matchning direkt! Men de flesta kommer måsta vara lite tålmodiga.

Under tiden, varför inte regelbundet uppdatera din profil? Gjorde du nyligen en resa till Helsingfors? Lägg till några bilder från din resa! Tog du precis examen från universitetet? Uppdatera din information, och lägg upp ett glatt foto på dig med ditt diplom.

Ju mer aktiv du är på din dejtingprofil, desto fler kommer att inse att du verkligen är seriös! Så håll profilen uppdaterad, och visa upp vad du har gjort på sistone!

Sammanfattning

När nätdejting är någonting nytt, kan det vara skrämmande att försöka bygga en grym dejtingprofil. Men genom att bara följa några enkla tumregler, kan du få en profil som attraherar de rätta människorna, och snabbt!

Lägg ner lite tid på din profil, och säg vad du menar. Var specifik och beskrivande, och visa andra vad du letar efter i en partner. Uppdatera din profil regelbundet och håll dig aktiv! Sedan, se hur meddelandena börjar ticka in!

You might also like