Varför kan jag inte hitta kärleken? – 10 Sätt att Vända på Lyckan

Om du är singel, kanske du frågar dig emellanåt varför det är så. Är det så att du är självvalt lycklig singel – så bra! Men om du aktivt har letat efter ett förhållande, kan det göra att du känner dig modfälld och nedslagen. Varför kan du inte hitta kärleken? Vad gör du för fel?

Var inte orolig! Vi är här för att hjälpa dig lista ut precis just detta. I denna artikel kommer du att få lära dig:

 • Vanliga misstag många singlar gör när de söker kärleken
 • Hur man gör för att på rätt sätt leta efter ett förhållande
 • Vart man ska gå för att leta efter kärleken

Less på att vara singel? Då sätter vi igång! Nedan följer tio möjliga orsaker till varför du är singel, och vad du kan göra åt dem!

1. Du letar inte efter kärleken på nätet.

Ja! På nätet! Förr fanns det ett stigma kopplat till nätdejting. Många ansåg att “de där dejtingsidorna” bara var för folk som inte hade något annat val.

Men detta stämmer inte! Dejtingsidor är helt perfekta för alla typer av människor. Och de kan vara det rätta för dig om du:

 • Är blyg
 • Bor på en plats med begränsad möjlighet till socialt umgänge
 • Är mycket upptagen med jobb, skola eller familj
 • Vill träffa många människor på kort tid

Så gå ut på nätet! Det finns miljontals (ja, bokstavligen – miljontals) med människor som letar efter kärleken på nätet. Du vet aldrig; din perfekta matchning kanske bara är ett klick bort.

2. Du är för fokuserad på att hitta ett förhållande.

Ja. Det finns absolut någonting som att leta för mycket efter kärleken. Om du aktivt uppvaktar varenda söta tjej du träffar, eller ger ditt nummer till alla killar i baren, är detta ett väldigt avtändande drag.

Om du är för fokuserad på att hitta ett förhållande gör det att du uppfattas som för beroende. Och än viktigare, du ödslar bort tid som du borde spendera på att fokusera på dig själv.

Vårt råd? Slappna av. Stressa inte. Ta dig ut och presentera dig, och du kommer att hitta kärleken på nolltid.

3. Du är inte känslomässigt tillgänglig.

För att låna terminologi från psykologin, om du inte är känslomässigt tillgänglig kommer andra att märka det. Det lyser igenom då du umgås med andra och kan ofta uppfattas som frånstötande och till och med oförskämt.

Så vad innebär “känslomässigt otillgänglig”? Det kan innebära många saker. Kanske är du sarkastisk när du träffar män för att ditt ex var ett rötägg. Kanske är du blyg och reserverad, och presenterar inte dig själv för att du är rädd för att bli avvisad.

Om du säger till andra genom ditt kroppsspråk eller med ord att du inte är tillgänglig, kommer de att tro dig. Gör någonting för att motverka detta och du kommer att komma på rätt väg för att hitta kärleken.

4. Du är alldeles för petig.

Drömmer du om att träffa Drömprinsen? Fantiserar du om att du dejtar en supermodell?

Synd. Det kommer troligtvis inte att hända. Du är alldeles för petig, och du behöver slappna av lite!

Ingen är perfekt! Alla vaknar upp på morgonen med dålig andedräkt och med rufsigt hår. Vissa är dåliga bilförare. Vissa har till och med några överskottskilon! (Flämt!)

Sluta leta efter perfektion, för du kommer inte att hitta det. Men det innebär inte att du måste nöja dig. Inte alls. Men om du släpper din perfektionsstandard, kanske du kommer att upptäcka att din granne är tjejen i dina drömmar… även om hon har stora fötter.

5. Du är för fokuserad på det fysiska.

Det är väldigt, väldigt hjälpsamt ifall man är fysiskt attraherad av sin partner. Det kan vi erkänna. Men om du har svårt att hitta kärleken, kanske det är för att du är för fokuserad på den aspekten.

Ta ett steg tillbaka och sätt dig ner med penna och papper. Skriv en lista på de faktiska egenskaperna du skulle vilja att din partner hade. Ingen bör handla om fysik. Ska han vara aktiv? Ska hon vara medkännande? Ska han vara musikintresserad?

Vad är det du värdesätter i en partner som inte har någonting att göra med hans eller hennes utseende? Att bara göra en lista på dessa egenskaper kommer att hjälpa upp dig på rätta vägen för att hitta kärleken.

6. Du går bara och tänker på den där personen.

Kanske är det den där killen som jobbar på våningen ovanför. Kanske är det den där kvinnan som går på samma gym som du. Kanske det till och med är ett ex, eller en av dina vänner. Om du går och är “förtjust” i någon, är chanserna stora att du har låtit detta bli ett hinder för att hitta kärleken.

Men låt oss förtydliga! Om du är förtjust i någon, berätta det till dem! Det värsta som kan hända är att de säger att de inte är intresserade. Om de tydligt visar detta, då är det dags att gå vidare.

Släpp det, och gå sedan vidare med att hitta kärleken någon annanstans. Det finns ingen anledning till att dröja sig kvar vid tanken på ett förhållande som aldrig är menat att bli något.

7. Du har glömt bort dig själv.

Det kan hända vem som helst. Du koncentrerar dig så hårt på att hitta kärleken att du glömmer bort att älska dig själv.

Du behöver försäkra dig om att, oavsett om du är i ett förhållande eller inte, du gör saker för att nå (eller bara sätta upp) dina egna mål. Tänk efter, vilken typ skulle du helst dejta? En dagdrivare utan någon plan i livet? Eller någon som är motiverad att uppnå ett mål?

Det finns en ytterligare bonus med detta också. Medan du utvecklar nya färdigheter eller jobbar på att fullfölja dina mål, kanske du helt enkelt träffar på någon med liknande intressen eller mål! Det är ett scenario du bara kan vinna på!

8. Du är för behövande.

Låt oss föreställa oss för en stund att du har landsatt din första dejt. Bara en kort sekund. Grattis, du har börjat din väg mot att hitta kärleken!

Men vänta…

Varför blev det ingen tredje dejt? Varför ringde hon aldrig – du trodde ni hade roligt!

Chanserna är stora att du kanske var lite för påflugen de första gångerna ni träffades. Faktum är att man nog kan säga att de flesta kan bli bortskrämda bara man nämner saker som:

 • Träffa familjen
 • Bo tillsammans
 • Barn
 • Giftermål

Även om man bara nämner det helt oskyldigt eller på ett abstrakt sätt, så kan det faktum att man bara pratar om dessa saker göra att man uppfattas som klängig eller för behövande. På nästa dejt med en ny person, försök att slappna av lite. Ha bara roligt, och inse att det som händer, händer.

9. Du har lågt självförtroende.

När man letar efter kärleken, är det extremt viktigt med självförtroende. Detta är varför:

 • Självförtroende ger dig modet att gå fram till personer du tycker ser bra ut
 • Självförtroende låter dig ha mer roligt när du träffar någon, eller på en första dejt
 • När du är självsäker ler du mer, du skrattar mer och du är mer utåtriktad

Om du har lågt självförtroende, syns detta. Om du visar till potentiella partners att du inte tror att du har någonting att erbjuda, kommer de att tro dig.

Räta upp ryggen, ta ögonkontakt och gå och säg hej! En liten gnutta självförtroende kommer du långt med när du letar efter kärlek!

10. Du är för isolerad.

Som vi nämnde, nätdejting är det du ska välja om du inte har tid att ta dig ut. Men om du har några timmar till övers varje vecka, ta dig då ut!

Gå med i en teaterförening eller anmäl dig för volontärarbete för att rensa upp i älven. Ta en kurs på universitetet, eller, om du är religiös, gå på bönemöten.

Det finns ingen chans i världen att du kommer hitta kärleken om du aldrig ser dagsljuset. Kom på en hobby du tycker om, och ta dig sedan ut och gör den! Du kanske träffar din perfekta partner på din lokala Måla & Skåla-tillställning.

Sammanfattning

Om du fortfarande är singel och funderar över varför du inte kan hitta kärleken, finns det antagligen ett enkelt svar: du letar bara på fel ställen!

Ta en paus från letandet, slappna av och gör någonting för dig själv. Genom att göra detta, kommer du att bli mer medveten om vilken partner du letar efter… och kommer med större sannolikhet att träffa honom eller henne!

You might also like